Dulceaţă de afine

de botcrina in Dulceata / Gem, 20 Oct 2013 | 9422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg afine
  • 1 l apă
  • 3 kg zahar
  • 1 lingura salicil
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de afine:

Fructele rămase de la siropul de afine, le vom folosi la dulceaţă.

Punem circa 1 l de apă, peste fructe, adaugam zahărul şi lăsăm dulceata la fiert.

Amestecam în continuu, ca sa nu se lipească.

Când este aproape gata punem salicilul şi mai lăsăm să dea într-un clocot.

Cu o lingură aranjăm dulceaţa caldă în borcane, pe care le închidem cu capace şi le punem în haine la dust.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

20.10.2013, 19:25

Nu am mancat de mult dar este tare buna

Ina 1

20.10.2013, 20:26

ce bunaaa

Lau 1

20.10.2013, 21:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!