Dulceata de piersici

de Rocsi in Dulceata / Gem, 31 Aug 2011 | 16094 vizualizari

 

Am cumparat o ladita de piersici cu gandul de a mai face niste compot din ele,desi mai facusem o tura,dar mi se pareau putine....totusi am zis ca sunt prea multe numai pentru compot,asa ca m-am gandit sa fac si niste dulceata.nu am mai facut niciodata,dar nu imi pare rau ca am incercat sa fac...a iesit o dulceata parfumata si cu un gust incantator...asadar daca aveti ocazia sa faceti dulceata de piersici,nu o ratati,pentru ca merita din plin!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici fara samburi
  • 1,800 gr zahar
  • 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

Mai intai pregatim borcanele.(din alea mici de 400 de grame am folosit).

le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat.

Spalam piersicile bine sub jetul de apa.

le taiem in doua si le scoatem samburii.

dupa ce le-am scos samburii,luam fiecare jumatate de piersica si o taiem feliute subtiri.

le punem toate intr-o oala de tuci(sau o oala mai groasa daca nu aveti de tuci) .

deasupra turnam zaharul,iar cu o paleta le amestecam.

le lasam sa stea asa cu zaharul cam 2-3 ore,pentru a-si lasa zeama.

in acest timp,mai amestecam din cand in cand in ele,pentru ca zaharul sa se topeasca.

punem oala pe aragaz,la foc potrivit.

amestecam in dulceata din cand in cand.

din momentul in care incepe sa fiarba dulceata ,o lasam pe foc 1 ora si 30 de minute ,maxim  1 ora si 45 de minute(eu am lasat-o 1 ora si 30 de  minute).

cu 10 minute inainte de a inchide dulceata,stoarceti lamaia,si puneti zeama peste dulceata.

cand este gata inchidem aragazul.

punem dulceata fierbinte in borcane si le infiletam.

le acoperim cu o patura groasa si le lasam pana a 2a zi asa.

a 2a zi le etichetam si le punem la loc racoros.

Pofta buna cand o serviti!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

07.08.2012, 18:37

Ruxy draga mea multumesc!

inangiu 1

28.08.2013, 13:42

Aatazi am cautat o reteta care sa-mi fie pe plac si am gasit-o aici!!!Voi face o dulceata super!!Multumesc!!

Rocsi 1

28.08.2013, 15:27

Inangiu sper sa iti placa. Te astept sa revii cu impresii!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici