Dulceata de piersici

de Rocsi in Dulceata / Gem, 31 Aug 2011 | 12127 vizualizari

 

Am cumparat o ladita de piersici cu gandul de a mai face niste compot din ele,desi mai facusem o tura,dar mi se pareau putine....totusi am zis ca sunt prea multe numai pentru compot,asa ca m-am gandit sa fac si niste dulceata.nu am mai facut niciodata,dar nu imi pare rau ca am incercat sa fac...a iesit o dulceata parfumata si cu un gust incantator...asadar daca aveti ocazia sa faceti dulceata de piersici,nu o ratati,pentru ca merita din plin!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici fara samburi
  • 1,800 gr zahar
  • 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

Mai intai pregatim borcanele.(din alea mici de 400 de grame am folosit).


le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat.


Spalam piersicile bine sub jetul de apa.


le taiem in doua si le scoatem samburii.


dupa ce le-am scos samburii,luam fiecare jumatate de piersica si o taiem feliute subtiri.


le punem toate intr-o oala de tuci(sau o oala mai groasa daca nu aveti de tuci) .


deasupra turnam zaharul,iar cu o paleta le amestecam.


le lasam sa stea asa cu zaharul cam 2-3 ore,pentru a-si lasa zeama.


in acest timp,mai amestecam din cand in cand in ele,pentru ca zaharul sa se topeasca.


punem oala pe aragaz,la foc potrivit.


amestecam in dulceata din cand in cand.


din momentul in care incepe sa fiarba dulceata ,o lasam pe foc 1 ora si 30 de minute ,maxim 1 ora si 45 de minute(eu am lasat-o 1 ora si 30 de minute).


cu 10 minute inainte de a inchide dulceata,stoarceti lamaia,si puneti zeama peste dulceata.


cand este gata inchidem aragazul.


punem dulceata fierbinte in borcane si le infiletam.


le acoperim cu o patura groasa si le lasam pana a 2a zi asa.


a 2a zi le etichetam si le punem la loc racoros.


Pofta buna cand o serviti!!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

07.08.2012, 18:37

Ruxy draga mea multumesc!

inangiu 1

28.08.2013, 13:42

Aatazi am cautat o reteta care sa-mi fie pe plac si am gasit-o aici!!!Voi face o dulceata super!!Multumesc!!

Rocsi 1

28.08.2013, 15:27

Inangiu sper sa iti placa. Te astept sa revii cu impresii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de dovleac