Gem de prune cu coaja

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 17 Aug 2018 | 3167 vizualizari

 

Niste pruni cam batrani ce-i drept, dar care se incapataneaza sa mai rodeasca in ciuda batranetii.....am strans 3 galeti de 10 kg cu prune din astea delicioase pentru gem, se desfac usor de pe sambure si se coc in luna august.....

 

INGREDIENTE

  • cca 30 kg de prune cu samburi 
  • 2,5 kg zahar
  • si multa rabdare sa scada gemul....
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu coaja:

Mai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si le-am desfacut in doua eliminand samburele, le-am asezat in tuci si am adaugat 2,5 kg zahar.

Am pus tuciul pe foc si am lasat la inceput flacara mai mare pana a inceput sa fiarba, apoi am redus focul la mic, scazutul gemului s-a intins pe 3 zile, din diverse motive n-am putut sa stau sa-l scad intr-o zi asa ca m-am lungit cu el pe trei zile, avand in vedere ca am lasat focul foarte mic sa nu se lipeasca si eu mi-am vazut de alte treburi, asa-i la tara, ai multe de facut.. Dupa ce a scazut suficient  (aici fiecare il lasa sa scada cat vrea ), eu nu l-am vrut nici ''zeama lunga'', dar nici vartos...am stins focul si am dat tuciul deoparte, borcanele le aveam pregatite, spalate si sterilizate, adica uscate in cuptorul incins in plealabil.

Cu ajutorul unui polonic am umplut 30 de borcanele de 400 g, le-am capacit bine si apoi le-am depozitat intr-un loc intunecos si le-am acoperit cu o patura pana a doua zi cand le-am depozitat in camara. Este un gem care merge foarte bine la diverse umpluturi de prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu coaja" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de corcoduse