Dulceata din pepene verde

de alinutzika in Dulceata / Gem, 11 Iul 2011 | 11142 vizualizari

 

Am vazut mai multe variante pe internet, dar va spun cum am facut-o eu si a iesit foarte buna. Se curata partea verde a lubenitei, iar restul cojii, adica partea alba + putin din cea rosie ,se taie felii subtiri, apoi bucatele mici.
Pe net scria ca se fierbe coaja cu otet, ca sa fie sticloasa, aproape transparenta. Ei bine, eu nu am facut asa. dar va spun ca tot a iesit sticloasa, in plus si-a pastrat si dungulita rosie de la lubenita, care ii da un aspect foarte placut. Si am facut economie de otet si timp...:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1, 5 kg coaja de lubenita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din pepene verde:

Eu am pus intr-o cratita apa, zaharul si cojile taiate cubulete la fiert, la foc mediu. Am amestecat din cand in cand, ca sa nu se lege.  In aproximativ 1 1/2 h  a fost gata.

Nu are mult sirop, dar depinde si cat o fierbeti si la ce temperatura.

Mie una imi place foarte mult aceasta dulceata. Cred ca e foarte potrivita pentru clatite sau pentru ornat, datorita aspectului ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din pepene verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

13.07.2011, 09:17

arata f bine dulceata ta si chiar imi place mult bine ai venit printre noi

alinutzika 1

16.08.2011, 00:13

RuxyRux 1

16.08.2011, 00:14

Senzationala...imi place enorm

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici si pere