Gem de caise si piersici

de adela1981 in Dulceata / Gem, 21 Iul 2012 | 4670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg caise ( fara samburi )
  • 1/2 kg piersici
  • 300 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise si piersici:

 Caisele se lasa pe jumatate, iar piersicile se taie in patru, se pun intr-o cratita mai inalta. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zaharul deasupra.  Se pune cratita pe foc si se fierbe la foc mic  o ora ( incepand din momentul cand incepe sa dea in clocot ),amestecand din cand in cand. Se poate pune o plita pe foc, atunci nu este nevoie sa amesteci foarte des. Gemul obtinut se pune in borcane si se pune capacul. Asezati borcanele intr-o cratita cu apa calda si  acoperiti cu un prosop de bucatarie, lasati pe foc mic  inca o ora. Aveti grija sa ajunga apa cel putin la jumatatea  borcanelor. Apoi se scot borcanele si se depoziteaza.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

22.07.2012, 13:48

Foarte bine arata! Probabil ca erau foarte coapte de ai pus asa putin zahar.

Lau 1

22.07.2012, 14:00

delicioasa

Maria68 1

22.07.2012, 18:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu trandafiri