Gem de gutui

de adasev12 in Dulceata / Gem, 12 Noi 2013 | 3533 vizualizari

 

din ciclul dulceturile toamnei, dulceata de gutui ocupa loc de cinste la noi....foarte aromata si delicata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui curatate
  • 800 g zahar
  • 800 ml apa
  • suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se sterg bine de puf, se curata de coaja si se alege partea buna, adica fara partile lovite, pietroase si viermanoase...


In general gutuile sunt pline de viermi, dar nu conteaza, se curata partea buna.


Se pune apa intr-un castron si o lg-ita de sare de lamaie si se pun bucatile de gutui pe masura ce se curata pt a nu se innegri.


Se taie apoi cubulete cat mai mici.


Se pune separat la foc apa si zaharul , se amesteca sa se topeasca si se lasa sa dea cateva clocote.


Se scurg bine gutuile si se toarna peste sirop si se lasa la fiert la foc mai mic, cam 40-50 min.


Se stoarce sucul de la o lamaie si se toarna peste, se mai da cateva clocote si se ia de pe foc.


Se pune fierbinte in borcane si se sigileaza, se lasa invelite in paturi pana a doua zi sa se raceasca bine, se depoziteaza in camara la loc intunecos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adasev12 1

13.11.2013, 11:27

mihaialexzaharia 1

14.11.2013, 04:24

Felicitari!

O reteta usoara si un desert delicios. Am facut-o si eu.

Mai mult pentru pofticiosii comozi .O gasiti pe magazin online de dulceturi, bunicel.ro

Va pup

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 18:02

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui