Gem de piersici

de Bunica in Dulceata / Gem, 30 Iul 2009 | 20593 vizualizari

 

Un gem bun pentru tartine, clatite si prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. piersici
  • 1 kg. zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Se spala piersicile.Se taie bucati de piersici, scotandu-se samburii, se pun intr-o cratita de 6 l. peste ele adaugandu-se zaharul.

Se dau la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se scoate cratita si se mesteca in compozitie. Este gata cand scade la jumatate cantitatea pusa la inceput in cratita.

Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se infasoara intr-un prosop mai gros lasand sa se raceasca pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bunica 1

31.07.2009, 23:19

3 kg. de piersici+ 1 kg. zahar=1 ,800 kg. gem

Bunica 1

07.09.2009, 23:06

Flory, piersicile se pot da si prin masina de tocat,dar eu prefer sa le pun rupte in doua sau in patru, cand pun pe o tartina sa se vada piersica.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune rosii