Ghiveci calugaresc de legume cu orez

de Sylvia in Mancaruri de post, 7 Dec 2010 | 14938 vizualizari

 

Nu am facut de o vesnicie un ghiveci de legume si acesta facut in vasul romal de lut a avut o aroma aparte, parca adusa din alte timpuri.

 

INGREDIENTE

  •  puneti ce legume aveti la indemana si va plac, eu am pus
  • ardei de mai multe culori ( verde, rosu, galben) ,
  • un dovlecel verde ( zucchini) taiat  cubulete,
  • fasole plata galbena si verde,
  • o rosie taiata cubulete,
  • un morcov.
  • In plus am mai pus
  • sare si piper proaspat macinate,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • verdeturi maruntite ( marar si patrunjel),
  • o canita de orez .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci calugaresc de legume cu orez:

Preparare: se spala, curata si taie toate legumele.  Am condimentat legumele cu sare si piper si le-am asezat in vasul roman. Am adaugat peste putin ulei de masline, o canita de apa si verdeturi si gata pentru drumul  la cuptor.

 Am lasat 30 minute la cuptorul preincalzit la 210 grade, vasul fiind acoperit cu capac. Am adaugat apoi orezul si inca putina apa( nu foarte multa pentru ca fiind cu capac apa nu s-a evaporat ).

 La sfarsit am adaugat verdeata proaspat tocata, marar si patrunjel.  Pe langa explozia de forma si culoare  acest ghivechi m-a surprins  prin aroma fina si delicata , un gust excelent care m-a surprins foarte placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole