Ghiveci calugaresc de legume cu orez

de Sylvia in Mancaruri de post, 7 Dec 2010 | 13165 vizualizari

 

Nu am facut de o vesnicie un ghiveci de legume si acesta facut in vasul romal de lut a avut o aroma aparte, parca adusa din alte timpuri.

 

INGREDIENTE

  •  puneti ce legume aveti la indemana si va plac, eu am pus
  • ardei de mai multe culori ( verde, rosu, galben) ,
  • un dovlecel verde ( zucchini) taiat  cubulete,
  • fasole plata galbena si verde,
  • o rosie taiata cubulete,
  • un morcov.
  • In plus am mai pus
  • sare si piper proaspat macinate,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • verdeturi maruntite ( marar si patrunjel),
  • o canita de orez .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci calugaresc de legume cu orez:

Preparare: se spala, curata si taie toate legumele. Am condimentat legumele cu sare si piper si le-am asezat in vasul roman. Am adaugat peste putin ulei de masline, o canita de apa si verdeturi si gata pentru drumul la cuptor.


Am lasat 30 minute la cuptorul preincalzit la 210 grade, vasul fiind acoperit cu capac. Am adaugat apoi orezul si inca putina apa( nu foarte multa pentru ca fiind cu capac apa nu s-a evaporat ).


La sfarsit am adaugat verdeata proaspat tocata, marar si patrunjel. Pe langa explozia de forma si culoare acest ghivechi m-a surprins prin aroma fina si delicata , un gust excelent care m-a surprins foarte placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Sylvia 1

08.12.2010, 12:53

Ela multumesc mult, esti tare draguta tu mereu

Sylvia 1

08.12.2010, 12:53

Multumesc mult de laude, ma bucur ca va place

Bucataras Medi 1

19.12.2010, 14:40

EXCELENT.................... ...........

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parjoale din soia cu legume