Ghiveci de legume cu orez fiert

de cristina1985 in Mancaruri de post, 27 Mar 2019 | 2890 vizualizari

 

"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • Pentru ghiveci:
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 morcov
  • telina sau radacina de patrunjel
  • 1 lg boia dulce
  • 700 g cartofi
  • 1 vanata mica
  • 1 dovlecel mic
  • 1 cutie porumb 400 g (220 g scurs)
  • ulei
  • sare
  • Optional:
  • cimbru
  • Pentru orez:
  • 16 lg orez basmati (4 lg/portie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez fiert:

Pentru ghiveci: se caleste usturoiul in ulei,apoi se scoate si se pastreaza pentru mai tarziu. In uleiul ramas, se caleste ceapa taiata juliene pana se inmoaie. Se adauga ardeii taiati in fasii si apoi in bucati mai mici, o parte de telina, taiata in cubulete mici, morcovul taiat rondele (sau mai mic) si se lasa 5-10 minute. Se presara sare, boia si se inchide focul. Se toarna amestecul de legume intr-o tava unsa cu ulei, cu dimensiunea de 38x25 cm, cu pereti inalti.

Se spala si se taie cartofii ,vanata si dovlecelul. Trebuie taiate in cubulete si puse pe straturi. Mai intai cartofii (peste legumele calite),apoi vanata, dovlecelul,usturoiul si porumbul,pentru a se patrunde mai bine.Se toarna apa , cat sa acopere legumele si sare. Cine doreste, poate pune cimbru uscat .Eu am pus o data, iar a doua oara am uitat,dar a iesit la fel de bun, in ambele variante.

Se pune in cuptorul preincalzit, timp de 1 ora si 30 minute (se mai adauga apa daca mai este nevoie,iar in ultima jumatate de ora se lasa sa scada zeama si eventual se mai pune sare-trebuie gustat sosul !).

Pentru orez: se pune la fiert in apa cu sare, iar cand incepe sa fiarba, se mai lasa 15 minute. Se mai poate adauga apa, daca este cazul.Este un orez, care se fierbe mai repede decat cel obisnuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez fiert" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de orez cu legume