Shaorma de post

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 6 Mar 2015 | 4596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii libaneze;
  • 500 g ciuperci pleurotus;
  • 4-5 cartofi medii;
  • 1 roşie;
  • 1 ceapă roşie mică;
  • varză albă - 1/2 bol;
  • 2 castraveţi muraţi;
  • mujdei de usturoi (din 1 căpăţână de usturoi, opţional mărar şi pătrunjel)
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de post:

1. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în 8 (ca pepenele).


Cartofii tăiaţi se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se sărează puţin şi se prăjesc în ulei încins (baie de ulei).


2. Ciupercile se clătesc, se usucă cu un şervet de hârtie şi se pun într-o tigaie cu un strop de ulei.


Se gătesc sub capac până se evaporă tot lichidul ce rezultă în timpul gătirii lor și devin arămii și rumene.


3. Se pregăteşte mujdeiul de usturoi din două căpăţâni medii de usturoi.


După preferinţă, se poate adăuga pătrunjel şi mărar.


4. Se taie legumele:


- varza fâşii subţiri;


- roşiile, ceapa, castraveţii muraţi, rondele fine.


La final se montează shaorma:


- se încălzeşte puţin lipia pe o tigaie;


- se unge cu mujdei;


- se aşează apoi cartofii, ciupercile, varza, ceapa, castraveţii muraţi, roşiile;


- se formează apoi un rulou, închis pe partea de jos.



Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se poate pregăti şi varianta fără roşii, e la fel de bună. Totuşi roşiile îi conferă un plus de gust şi prospeţime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

06.03.2015, 20:58

Bine ai revenit pe la noi

DinDragostePentruGatit 1

06.03.2015, 21:48

💐💐💐

dantes 1

07.03.2015, 13:00

Buna tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Shaorma de post