Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)

de Satisfyyourcravings in Porc, 7 Aug 2017 | 932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 de grame cartofi congelati
  • 500 grame carne de porc
  • Pentru marinada:
  • paprika afumata
  • suc de lamaie
  • ulei de masline
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • pudra de cumin
  • pudra de coriandru
  • putina scortisoara pudra
  • ghimbir pudra
  • cuisoare pudra
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • 50 grame branza galbena sau cascaval (eu am folosit branza Gouda)
  • 2-3 frunze de salata Iceberg
  • 1 rosie
  • 1/3 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • Pentru sosul de usturoi:
  • 125 grame iaur grecesc
  • putina maioneza
  • o lingurita mustar
  • putina miere
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • ierburi proaspete (patrunjel si/sau chives), tocate marunt
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez):

Se taie carnea de porc fasii.


Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.


Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.


Intre timp, se sareaza cartofii (daca este nevoie) si se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor.


Se coc 20 de minute, intorcandu-i frecvent, pana devin crocanti.


Se prajeste carnea de porc in putin ulei, la foc mediu, 10-12 minute, pana cand este gatita complet.


Se adauga carnea gatita peste cartofi, se rade branza deasupra si se mai lasa la cuptor cateva minute pana cand branza s-a topit.


Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru sosul de usturoi si se toaca salata fasii, rosia si castravetele felii, iar ceapa julienne.


Se adauga salata, castravetii, feliile de rosie si ceapain vasul cu carne si cartofi si se stropeste totul cu sosul de usturoi obtinut anterior.


Se serveste imediat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 13:14

dantes 1

11.08.2017, 17:05

Bun!

CofetariiBucatari 1

29.08.2017, 10:23

ce bunatate!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in sos mediteranean