Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)

de Satisfyyourcravings in Porc, 7 Aug 2017 | 5741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 de grame cartofi congelati
  • 500 grame carne de porc
  • Pentru marinada:
  • paprika afumata
  • suc de lamaie
  • ulei de masline
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • pudra de cumin
  • pudra de coriandru
  • putina scortisoara pudra
  • ghimbir pudra
  • cuisoare pudra
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • 50 grame branza galbena sau cascaval (eu am folosit branza Gouda)
  • 2-3 frunze de salata Iceberg
  • 1 rosie
  • 1/3 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • Pentru sosul de usturoi:
  • 125 grame iaur grecesc
  • putina maioneza
  • o lingurita mustar
  • putina miere
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • ierburi proaspete (patrunjel si/sau chives), tocate marunt
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez):

Se taie carnea de porc fasii.

Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. 

Intre timp, se sareaza cartofii (daca este nevoie) si se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor. 

Se coc 20 de minute, intorcandu-i frecvent, pana devin crocanti.

Se prajeste carnea de porc in putin ulei, la foc mediu, 10-12 minute, pana cand este gatita complet.

Se adauga carnea gatita peste cartofi, se rade branza deasupra si se mai lasa la cuptor cateva minute pana cand branza s-a topit. 

Intre timp, se amesteca toate ingredientele pentru sosul de usturoi si se toaca salata fasii, rosia si castravetele felii, iar ceapa julienne.

Se adauga salata, castravetii, feliile de rosie si ceapain vasul cu carne si cartofi si se stropeste totul cu sosul de usturoi obtinut anterior. 

Se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in sos dulce acrisor