Ghiveci de legume cu pastrama de porc

de Andra_Constantinescu in Porc, 26 Oct 2016 | 3141 vizualizari

 

Este foarte bun ghiveciul de legume si daca ii mai adaugi si un pic de afumatura este si mai bun.

 

INGREDIENTE

  • 430 g pastrama de porc afumata;
  • 70 ml ulei;
  • un morcov;
  • un ardei gras verde;
  • un ardei Kapia rosu;
  • doua cepe rosii;
  • doua cepe albe;
  • apa;
  • 500 g teci de fasole verde;
  • 300 g cartofi;
  • 500 g dovlecel;
  • 150 g varza rosie;
  • 150 g varza alba;
  • sare;
  • putin piper negru macinat;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • doua rosii;
  • o legatura de marar verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu pastrama de porc:

Carnea se spala, se taie bucati mici si se inabuse in ulei intr-un wok.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.

Ardeii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie grosier.

Cepele se curata de foi, se spala si se taie grosier.

Se pun legumele peste carne si se inabuse, adaugand putina sare si o cescuta cu apa.

Tecile de fasole verde se curata de capete, se rup in bucati mai mici, se spala si se pun in wok, dupa care se adauga cartofii (curatati de coaja, spalati si taiati cuburi), dovlecelul (curatat de coaja, spalat si taiat cuburi), varza rosie si alba (spalate si taiate grosier), o lingurita de sare, o lingurita de boia de ardei dulce si putin piper negru macinat.  Se lasa in continuare sa fiarba si se mai adauga apa pe parcursul fierberii daca este necesar.

Dupa ce s-au fiert toate legumele, se adauga doua rosii spalate, decojite si tocate. Se fierb si acestea cateva minute, dupa care se adauga mararul spalat si tocat si se ia mancarea de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

26.10.2016, 20:54

Pastrama aia da tot gustul la acest preparat!

Merisor 1

27.10.2016, 07:38

Bună păpica ta!

Catalina L 1

29.10.2016, 21:58

chiar buna ideea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor