Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Sep 2011 | 8369 vizualizari

 

Nu stiu cum se zice in fiecare regiune a tarii la aceasta mancare,dar eu acasa am crescut cu denumirea de ghiveci!!!Dar este o mancare foarte buna in zile de post!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ardei
  • 3 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez:

Ardeii ii punem de ii coacem.


Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec.


Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le scoatem cotorii si semintele.


Ceapa o curatam si o tocam marunt.


Rosiile le decojim si le taiem cubulete.


Intr-o tigaita punem uleiul la incins.


Adaugam ceapa si rosiile si le inmuiem 1 minut.


Apoi adaugam circa 3 sferturi de cana cu apa.


Lasam sa fiarba,la foc potrivit ,cam 10 minute.


Adaugam si ardeii ,de care ii taiem fasii si ii mai lasam vreo 10 minute pe foc.


Orezul il spalam cu apa calda,apoi il adaugam in tocanita,si il lasam pana ce acesta fierbe bine(daca nu este suficienta zeama,mai adaugati putina apa fierbinte).


Spre sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam si pasta de tomate.


Amestecam bine totul.


Mai dam cateva clocote ,apoi oprim focul aragazului.


Punem pe o farfurie la racorit,apoi servim!!!








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.09.2011, 15:51

sa traiti doamna diana..am inteles
-anca

DIANA B 1

03.09.2011, 16:00

asaaaaaaaaaaaa

Rocsi 1

03.09.2011, 21:03

zapacit-o

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de ciuperci