Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Sep 2011 | 14432 vizualizari

 

Nu stiu cum se zice in fiecare regiune a tarii la aceasta mancare,dar eu acasa am crescut cu denumirea de ghiveci!!!Dar este o mancare foarte buna in zile de post!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ardei
  • 3 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez:

Ardeii ii punem de ii coacem.

Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec.

Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le scoatem cotorii si semintele.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile le decojim si le taiem cubulete.

Intr-o tigaita punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si rosiile si le inmuiem 1 minut.

Apoi adaugam circa 3 sferturi de cana cu apa.

Lasam sa fiarba,la foc potrivit ,cam 10 minute.

Adaugam si ardeii ,de care ii taiem fasii si ii mai lasam vreo 10 minute pe foc.

Orezul il spalam cu apa calda,apoi il adaugam in tocanita,si il lasam  pana ce acesta fierbe bine(daca nu este suficienta zeama,mai adaugati putina apa fierbinte).

Spre sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam si pasta de tomate.

Amestecam bine totul.

Mai dam cateva clocote ,apoi oprim focul aragazului.

Punem pe o farfurie la racorit,apoi servim!!!



Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.09.2011, 15:51

sa traiti doamna diana..am inteles
-anca

DIANA B 1

03.09.2011, 16:00

asaaaaaaaaaaaa

Rocsi 1

03.09.2011, 21:03

zapacit-o

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci la cuptor