Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Sep 2011 | 9485 vizualizari

 

Nu stiu cum se zice in fiecare regiune a tarii la aceasta mancare,dar eu acasa am crescut cu denumirea de ghiveci!!!Dar este o mancare foarte buna in zile de post!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ardei
  • 3 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez:

Ardeii ii punem de ii coacem.


Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec.


Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le scoatem cotorii si semintele.


Ceapa o curatam si o tocam marunt.


Rosiile le decojim si le taiem cubulete.


Intr-o tigaita punem uleiul la incins.


Adaugam ceapa si rosiile si le inmuiem 1 minut.


Apoi adaugam circa 3 sferturi de cana cu apa.


Lasam sa fiarba,la foc potrivit ,cam 10 minute.


Adaugam si ardeii ,de care ii taiem fasii si ii mai lasam vreo 10 minute pe foc.


Orezul il spalam cu apa calda,apoi il adaugam in tocanita,si il lasam pana ce acesta fierbe bine(daca nu este suficienta zeama,mai adaugati putina apa fierbinte).


Spre sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam si pasta de tomate.


Amestecam bine totul.


Mai dam cateva clocote ,apoi oprim focul aragazului.


Punem pe o farfurie la racorit,apoi servim!!!








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.09.2011, 15:51

sa traiti doamna diana..am inteles
-anca

DIANA B 1

03.09.2011, 16:00

asaaaaaaaaaaaa

Rocsi 1

03.09.2011, 21:03

zapacit-o

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de cartofi cu legume (de post)