Gnocchi con gorgonzola al forno

de Cocktail_of_Senses in Tortellini, 14 Aug 2014 | 7379 vizualizari

 

Ador pastele, in special gnocchi, cu toate ca nu am incercat sa fac pastele singurica in casa, insa mai mult ca sigur acesta este urmatorul pas. Aceasta reteta este absolut delicioasa, insa are si un continut mai ridicat de calorii, insa meritam sa ne desfatam simturile din cand in cand cu cate un astfel de preparat, nu?

Pentru ca am vrut sa iasa o cantitate mai mare de paste am amestecat si cativa melcisiori. Bineinteles, daca nu va place gorgonzola, o puteti inlocui cu felul de branza preferat.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de gnocchi proaspete
  • 100 gr paste melcisiori
  • 300 gr gorgonzola
  • 350 gr smantana
  • o bucatica unt
  • o mana de parmezan
  • putin cascaval
  • sare de mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi con gorgonzola al forno:

Mai intai fierbeti pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca folositi mai multe tipuri de paste aveti grija pentru ca pot avea timpi de fierbere diferiti.

Intr-o tigaie topiti putin unt, iar cand acest este incins adaugati smantana si branza gorgonzola si lasati la foc mic sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Adaugati peste si pastele scurse si mai lasati pe foc cam 2-3 minute pana ce pastele absorb sosul alb. Puteti pune si putina apa in care au fiert pastele pentru ca aceasta contine amidon care ajuta la aderarea sosului pe paste.

Intr-o tava ceramica sau iena unsa cu unt turnati pastele, presarati parmezan si cascaval si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 15-20 de minute, pana ce capata o apetisanta crusta aramie.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi con gorgonzola al forno" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Margueritte cu somon afumat