Paste cu ardei copt

de Ela68 in Tortellini, 18 Oct 2013 | 2414 vizualizari

 

Suntem fani paste in orice combinatie. Cel putin eu, le prefer chiar si in locul unui gratar.
Cand timpul imi permite, realizez pastele in casa.
De obicei folosesc ardei Kapia, insa acum nu am avut si le-am preparat cu ardei gras. Au iesit gustoase, insa recomand totusi folosirea ardeiului Kapia care este mai dulce si mai aromat.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste gnocchi, nr 85
  • 1/2 kg rosii ( sau 1 cutie de rosii )
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 kg ardei gras ( sau Kapia )
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 gr parmezan
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ardei copt:

1. Mai intai se coc ardeii, se curata si se taie fasii.


2. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la scurs in sita.


3. Punem rosiile la calit cu o lingura de ulei si un strop de sare. Cand s-au inmuiat si sunt destul de fierte, adica in aproximativ 20 minute, se dau la o parte, se lasa la racit si se scot cojitele.


4. Cateii de usturoi se curata si se pun in tigaie in uleiul incins.Cand incep sa se coloreze, ii scoatem. Adaugam ardeii ,sarea, busuiocul tocat si rosiile. Lasam cateva minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele.


5. Adaugam smantana si patrunjelul si mai lasam 10 minute sa scada. La sfarsit punem si piperul.


6. Se servesc cu parmezan ras.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ela68 1

20.10.2013, 15:29

mihaelar63 1

28.10.2013, 14:23

La fel suntem fani -paste . Si eu prefer Kapia Parca-parca as servi o portioara , doar cu ceai nu prea poti fi happy

Ela68 1

28.10.2013, 15:20

Eu iubesc ceaiul, mai ales fara zahar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu vinete, rosii si branza feta