Gnocchi cu leurda

de adriana65 in Paste, 26 Mar 2014 | 1377 vizualizari

 

Gnocchi - găluştele de cartofi în stil italian vă sunt cu siguranţă cunoscute. Am mai preparat gnocchi cu diferite sosuri de brânză, cu ciuperci, dar, de data aceasta, le-am "îmbrăcat" într-un sos cu leurdă aromat, dens şi delicios.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru gnocchi:

  •   500 g cartofi albi
  •  1 gălbenuş
  •  60 g griş
  •  50 g făină
  •  sare
  •  nucşoară

Ingrediente pentru sos de leurdă:

  •  200 g bacon
  •  250 g smântână de 24% grăsime
  •  200 g mozzarella proaspătă
  •  2 linguri parmezan răzuit
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  1 legătură mare de leurdă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu leurda:

Cartofii se spală şi se pun la fiert. Se scurg şi se lasă să se răcorească. Se curăţă şi se pasează. Se adaugă grişul, făina şi gălbenuşul; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Dacă aluatul rezultat se leagă de mână se mai poate adăuga făină. Cantitatea acesteia poate varia în funcţie de mărimea gălbenuşului.


Se frământă apoi se dă la frigider 30 de minute. Se scoate şi se fac rulouri de grosimea unui deget; se taie sub formă de periniţe, fiecare se presează cu o furculiţă şi se lasă să se odihnească 15 minute. Se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, la foc mic, 15 - 20 de minute. Se scot cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă.


Leurda se spală şi se tamponează uşor cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta apa de pe frunze. Se îndepărtează codiţele apoi frunzele se pun în vasul blenderului împreună cu o lingură de parmezan răzuit şi 1 lingură ulei de măsline. Se toacă rezultând un fel de pesto dar fără seminţe de pin. Se lasă deoparte.


Se taie feliuţe baconul, se prăjeşte în uleiul de măsline rămas. Se adaugă leurda, smîntâna şi mozzarella ruptă fâşii. Se potriveşte de sare.


Gnocchi se pun în sosul de leurdă şi se amestecă.


În farfurie, la servire, se presară parmezan răzuit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (25)

adriana65 1

27.03.2014, 17:39

Irina 1

28.03.2014, 17:26

o nebunie intr-o farfurie!

xana 1

30.03.2014, 08:49

arata nemaipomenit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!