Gnocchi de cartofi

de Adele in Paste, 30 Mar 2015 | 1392 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma,pe cand lucram in restaurant am invata sa pregatesc gnocchi ,dar se pare ca azi am cam pierdut din practicitate ,oricum important este ca sunt gustosi.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi fierti in coaja.
  • 4-5 linguri cu faina.
  • 1 lingura cu ulei de masline.
  • 1 lingurita cu sare.
  • piper.
  • 3-4 linguri parmezan ras.
  • faina pentru modelat.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de cartofi:

Cartofii fierti (calzi)se curata de coaja si se sdrobesc cu ajutorul ustensilei pentru pregatit pireu(eu am folosit un schiacciapatate,cu ajutorul caruia am zdrobit cartofii fara sa-i mai curat) se pun intr-un vas,dupa care se adauga sare,ulei.piper si parmezan,se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza si se adauga faina,se framanta un aluat si se da la rece 20 de minute in frigider.


Se pot pregati in 2 variante :


Varianta 1 : printre care si varianta clasica,se prinde aluatul si se taie in fasii mici se rotolesc pana devin destul de subtiri,se taie de 1 maxim 2 cm si cu ajutorul unei furculite se trece deasupra fiecarei bucatele invartind,astfel in cat lasa urma dintilor .Se fierb la momentul folosirii.


Varianta 2: se pregatesc la momentul fierberii,incat trebuie sa aveti pe aragaz o oala cu apa sarata fierbinte,se prinde aluatul si se pune intr-un sacaposh ,se taie varful ,deasupra oalei taiem direct cate 1 cm din aluat cu ajutorul unui foarfec/cutit ,pana cand terminam aluatul din sacaposh.Cand plutesc ii scoatem cu o paleta si ii pune int-un vas.


Preferatii mei sunt cu sos de rosii si mozzarella gratinati cu parmezan ras la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Se pot conserva fierti in frigider sau chiar se pot congela.

2

Se pot combina cu diferite topping-uri dupa gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:56

Minunati!

Adele 1

03.04.2015, 10:03

jolygina 1

05.04.2015, 00:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Spaghete la cuptor cu chiftelute picante