Gogosari marinati, umpluti cu struguri

de lia maria in Conserve, 15 Oct 2010 | 5687 vizualizari

 

Este o muratura fina, delicioasa, aspectuoasa, o pregatesc cu drag in fiecare an, pentru familia mea si este nelipsita de pe masa sarbatorilor de iarna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 10L.
  • 2 kg gogosari mari
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina telina cu tot cu Frunze
  • 1,5 kg struguri albi cu boabe mari
  • Solutia:
  • 3 l apa plata
  • 1,25l otet
  • 650g miere de albine
  • 625ml ulei
  • 2 linguri cu varf sare grunjoasa
  • 1 lingura boabe de piper
  • Foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati, umpluti cu struguri:


Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.


Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri.Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din Frunze de telina sau cate o rondea de morcov/telina, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.


Asezam gogosarii in borcanul dinnaite spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam.


Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari.


Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru cel putin 2-3 zile. Etichetam borcanul si-l depozitam in camara.


Pofta -buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati, umpluti cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

nadina73 1

16.10.2010, 02:06

sup0er in tara am pus si cu stuguri si cu conopida e minunata 5f

lia maria 1

19.10.2010, 13:24

nadina

alinutzika 1

03.08.2011, 00:49

super idee...am sa pun si eu asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastai la borcane pentru iarna