Gogosari marinati, umpluti cu struguri

de lia maria in Conserve, 15 Oct 2010 | 10212 vizualizari

 

Este o muratura fina, delicioasa, aspectuoasa, o pregatesc cu drag in fiecare an, pentru familia mea si este nelipsita de pe masa sarbatorilor de iarna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 10L.
  • 2 kg gogosari mari
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina telina cu tot cu Frunze
  • 1,5 kg struguri albi cu boabe mari
  • Solutia:
  • 3 l apa plata
  • 1,25l otet
  • 650g miere de albine
  • 625ml ulei
  • 2 linguri cu varf sare grunjoasa
  • 1 lingura boabe de piper
  • Foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati, umpluti cu struguri:

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.

Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri.Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din Frunze de telina sau cate o rondea de morcov/telina, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.

Asezam gogosarii in borcanul dinnaite spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam.

Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari.

Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru cel putin 2-3 zile.  Etichetam borcanul si-l depozitam in camara.

Pofta -buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati, umpluti cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

nadina73 1

16.10.2010, 02:06

sup0er in tara am pus si cu stuguri si cu conopida e minunata 5f

lia maria 1

19.10.2010, 13:24

nadina

alinutzika 1

03.08.2011, 00:49

super idee...am sa pun si eu asa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Youvarlakia -supa greceasca nr.26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

Reteta de chec cu lamaie

pe 21.05 la 11:00

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

pe 17.05 la 17:48

Reteta de prajitura Ole-Gabi

pe 17.05 la 17:24

Reteta de clatite cu faina de naut si lapte de cocos

pe 14.05 la 19:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la borcan dulci acrisori