Gogosele cu miere si scortisoara (de post)

de anaiordan in Mancaruri de post, 9 Aug 2009 | 9528 vizualizari

 

Λουκουμάδες (Loukoumades)

Un desert grecesc delicios si usor de facut. Reteta traditionala este cu miere si scortisoara, dar se poate servi dupa plac cu miere, scortisoara, nuca, ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • o cana mare de apa calduta, aproxim 300ml
  • 2 cani de apa la temp camerei
  • 250-300g faina
  • 1 plic drojdie uscata (6-8gr)
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1plic zahar vanilinat
  • 5 linguri zahar
  • 2lingurite coaja de lamaie(optional)
  • miere
  • scortisoara
  • ulei pentru prajit
  •  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu miere si scortisoara (de post):


Se amesteca drojdia uscata cu o lingurita de zahar si 2 lingurite de apa calduta. Se freaca pana se topeste zaharul si apoi se lasa sa se activeze drojdia, sa creasca un pic, cam 10-15 minute (daca nu creste nu e nici o problema, mie ultima data nu mi-a crescut).


Se pun 250 grame faina, sarea si zaharul vanilinat intr-un castron si se amesteca. Se face o gropita in mijlocul fainii si se pune drojdia crescuta, si restul canii de apa caldutza ( eu am avut o cana mare de yena care are 300ml) si se amesteca. In caz ca este prea lichida se mai potriveste de faina pana are o consistenta moale dar elastica. Se lasa la crescut undeva la cald pana isi dubleaza volumul.


Intre timp am preparat sirop dupa reteta clasica..Am pus o cana de apa de la temp camerei (300ml) si restul de la cele 5 linguri de zahar si cele doua lingurite de coaja de lamaie si l-am lasat sa fiarba cam 10 minute.


Dupa ce coca a crescut se pune uleiul la incins. Atentie! Se prajesc in baie de ulei...deci trebuie destul ulei si o craticioara, nu tigaie.


Eu le-am pus la prajit luand cu lingurita aluatul, in momentul in care se ridica la suprafata si se rumenesc sunt gata. Se pun pe o farfurie acoperita cu servetel absorbant si se lasa cateva minute pentru a se scurge uleiul. Dupa ce uleiul s-a scurs se scufunda o data in siropul preparat si se pune pe farfuria/castronelul in care urmeaza a fi servite.


Se stropesc cu miere de albine si apoi cu scortisoara dupa gust. Se servesc calde, chiar un pic fierbinti.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu miere si scortisoara (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

anaiordan 1

14.12.2009, 10:33

deci nu ai minte sefaaaa nu puteai sa zici pe mess ma bucur ca ti-au placut sunt super super simple de facut

adry88 1

13.05.2011, 16:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneză de post