Gogosi a la Mena

de Cris2711 in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 2460 vizualizari

 

Inspirata dupa reteta de Gogosi a Menei,eu le-am facut doar cu branza de vaci,fara smantana ca nu am avut,poate de aceea nu am reusit sa le modelez asa fain ca si Mena dar la gust sunt tare,tare bune.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic de vanilie Bourbon lichida
  • 50 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • circa 300 ml ulei
  • un praf de scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Mena:

Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon.


Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat.


Cand este gata se formeaza cu lingura si se pun in uleiul incins(intr-o craticioara) si se prajesc intai pe o parte, apoi pe cealalta. A nu se praji prea tare.


Cand sunt gata se pun intr-o forma in care avem servetele de bucatarie care absorb uleiul in exces.


Se lasa la racit, apoi se dau prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Eu am servit alaturi de o cafea.

2

Am servit si cu inghetata de vanilie.

3

Am pus in aluat si un varf de cutit cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Mena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Cris2711 1

12.05.2015, 14:31

Mersi Ruxy drag

mena29 1

18.05.2015, 17:03

Vaaaai,ce am gasiiit aici!

Cris2711 1

18.05.2015, 22:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Donuts la cuptor