Gogosi aromate de post

de lilik in Dulciuri, 4 Dec 2012 | 4497 vizualizari

 

Imi plac gogosile sub orice forma :D,iar acestea de post sunt si ele grozav de bune.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina de grau dur
  • 300 gr faina alba
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 100 ml apa
  • 20 gr drojdie proaspata
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 zahar vanilat
  • 3-4 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate de post:

Intr-un bol cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu sarea si zaharul vanilat.

Punem apa la incalzit si in ea topim zaharul si drojdia,apoi punem si coaja rasa de lamaie si portocala,dupa care acoperim cu un prosopel si lasam pana coaja rasa se ridica la suprafata.

Facem o fantana in mijlocul fainii si punem maiaua,apoi incepem sa framantam si adaugam treptat sucul de portocala caldut,iar la sfarsit adaugam treptat ulei si framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios,elastic.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il punem la crescut in loc cald pana isi dubleaza volumul,apoi intindem o foaie pe masa infainata si decupam gogosi.

Punem gogosile sa mai creasca 10-15 minute,apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti.Le scoatem pe prosop de hartie,apoi le asezam pe o farfurie si le pudram cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi aromate de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi infuriate "Reteta mamei"