Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine

de Angelina_Elena in Dulciuri, 17 Iun 2013 | 3588 vizualizari

 

Gogosi by Miha, iar topinggul asta delicios l-am vazut la papanasi Laurei! Multumesc fetelor!:X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 270 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 50 g margarina rama
  • 40 g zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • un varf lingurita sare
  • Topping:
  • 400 g visine (fara samburi)
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • In plus:
  • smantana pentru gatit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine:

Am topit margarina in microunde, apoi am lasat-o sa se raceasca.


Am cernut faina si am pus-o intr-un vas.


Laptele l-am pus intr-o cana, am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine, bine.


Am adaugat apoi galbenusurile, margarina topita si racita peste lapte si am omogenizat.


Am adaugat acest amestec peste faina si am framantat pana am obtinut un aluat elastic, nelipicios.


Acoperim vasul cu un prosop curat, si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce a crescut, am rasturnat aluatul pe masa infainata si am framantat putin pana a iesit aerul din aluat.


Cu un pahar mare am decupat gogosi, apoi cu unul mai mic am decupat mijlocul.


Gogosi astfel obtinuti i-am lasat la crescut vreo 20 de minute, iar intre timp am pregatit toppingul.


Am spalat visinele si le-am scos samburi.


Le-am pus intr-o cratita micuta, am adaugat zaharul si apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand sosul a prins consistenta.


Dupa ce gogosii au crescut, ii prajim pe ambele parti in ulei incins.


Servim gogosi cu smantana si topping de visine!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze cu smantana si topping de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

babi5 1

18.06.2013, 21:42

Angelina_Elena 1

18.06.2013, 23:10

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 11:06

grozave berlineze

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi dulci cu cartofi