Gogosi cu mere

de Miha in Dulciuri, 25 Feb 2010 | 4346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu mere:

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se presara cu zahar si scortisoara.


Aluatul este cel ce-l pregatesc de obicei la gogosi.


L-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.


Se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime, iar peste foaie se repartizeaza uniform cubuletele de mere.


Se ruleaza cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii de cca 2 cm.


Se mai lasa putin pe masa la crescut, apoi se pun la prajit in baie de ulei.


Se prajesc pe ambele parti, se scot pe prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar din abundenta.


Dupa o idee preluata de la Andreea.


 

TIPS-URI

1

Inainte de coacere se lipeste foarte bine capatul ruloului, altfel risca sa se desfaca la copt

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

12.04.2010, 10:49

am facut aseara cateva si s-au manact imediat! super bune miha! pacat ca nu am apucat sa fac si poze dar am sa repet curand reteta.Aseara am facut repede cateva de test langa o pizza ca tot framantasem aluat.

Miha 1

12.04.2010, 11:17

Neaparat sa repeti!

elena1988 1

12.03.2011, 14:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu mere