Gogosi de post

de Rocsi in Dulciuri, 15 Dec 2010 | 15640 vizualizari

 

Am promis ca azi va dau gogosi de post si ma tin de cuvant...va poftesc pe toti ca sunt multeeee....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri margarina
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri zahar
  • apa minerala de framantat
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta).

drojdia o frecam cu o lingura de zahar.

intr-un lighean punem faina.

peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul.

amestecam bine toate aceste ingrediente.

apoi punem apa minerala,treptat .

framantam pana obtinem consistenta dorita la aluat.

la urma punem intre maini 2 linguri ulei si framantam aluatul cu acesta ,pana ce aluatul face besicute.

il lasam la dospit,la loc cald si acoperit pana isi dubleaza volumul.

cand a crescut,intindem pe masa de lucru putina faina.

luam o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de groasa.

taiem cu un cutit niste dreptunghiuri,iar pe mijlocul fiecarui dreptunghi facem o taietura si rasucim gogosile.(puteti face ce forme doriti).

le punem intr-o tigaie in ulei incins(sa fie cave mai mult ulei).

le scoatem intr-un bol,in care mai intai asezam niste servetele.

la urma le dam cu zahar pudra.

va poftesc la gogosi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

18.12.2010, 18:58

sylvia nu mai am..dar las ca am facut altceva dulce..sper sa iti placa

elena1988 1

11.02.2011, 15:57

adry88 1

21.05.2011, 16:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Donauwellen - Valurile Dunarii