Gogosi de post

de Rocsi in Dulciuri, 15 Dec 2010 | 12784 vizualizari

 

Am promis ca azi va dau gogosi de post si ma tin de cuvant...va poftesc pe toti ca sunt multeeee....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri margarina
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri zahar
  • apa minerala de framantat
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta).

drojdia o frecam cu o lingura de zahar.

intr-un lighean punem faina.

peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul.

amestecam bine toate aceste ingrediente.

apoi punem apa minerala,treptat .

framantam pana obtinem consistenta dorita la aluat.

la urma punem intre maini 2 linguri ulei si framantam aluatul cu acesta ,pana ce aluatul face besicute.

il lasam la dospit,la loc cald si acoperit pana isi dubleaza volumul.

cand a crescut,intindem pe masa de lucru putina faina.

luam o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de groasa.

taiem cu un cutit niste dreptunghiuri,iar pe mijlocul fiecarui dreptunghi facem o taietura si rasucim gogosile.(puteti face ce forme doriti).

le punem intr-o tigaie in ulei incins(sa fie cave mai mult ulei).

le scoatem intr-un bol,in care mai intai asezam niste servetele.

la urma le dam cu zahar pudra.

va poftesc la gogosi!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi de post-0
Gogosi de post-1
Gogosi de post-2
Gogosi de post-3
Gogosi de post-4

COMENTARII (33)

Rocsi

Rocsi 1

18.12.2010, 18:58

sylvia nu mai am..dar las ca am facut altceva dulce..sper sa iti placa

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 15:57

adry88

adry88 1

21.05.2011, 16:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!