Gogosi de post

de Rocsi in Dulciuri, 15 Dec 2010 | 13038 vizualizari

 

Am promis ca azi va dau gogosi de post si ma tin de cuvant...va poftesc pe toti ca sunt multeeee....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri margarina
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • 4-5 linguri zahar
  • apa minerala de framantat
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta).


drojdia o frecam cu o lingura de zahar.


intr-un lighean punem faina.


peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul.


amestecam bine toate aceste ingrediente.


apoi punem apa minerala,treptat .


framantam pana obtinem consistenta dorita la aluat.


la urma punem intre maini 2 linguri ulei si framantam aluatul cu acesta ,pana ce aluatul face besicute.


il lasam la dospit,la loc cald si acoperit pana isi dubleaza volumul.


cand a crescut,intindem pe masa de lucru putina faina.


luam o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de groasa.


taiem cu un cutit niste dreptunghiuri,iar pe mijlocul fiecarui dreptunghi facem o taietura si rasucim gogosile.(puteti face ce forme doriti).


le punem intr-o tigaie in ulei incins(sa fie cave mai mult ulei).


le scoatem intr-un bol,in care mai intai asezam niste servetele.


la urma le dam cu zahar pudra.


va poftesc la gogosi!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Rocsi 1

18.12.2010, 18:58

sylvia nu mai am..dar las ca am facut altceva dulce..sper sa iti placa

elena1988 1

11.02.2011, 15:57

adry88 1

21.05.2011, 16:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si aromate