Gogosi din aluat cu branza de vaci

de amalia01 in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 527 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa


Care sa fie desertul cel mai indragit de copiii casei ? Gogosile!
Mi-am luat inima in dinti si am trecut la treaba!
Dar nu orice fel de gogosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 2 pachete mici de drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 ml apa calduta
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 50 g margarina Rama
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 150 g branza de vaci dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1/2 lgt coaja de lamaie rasa Kotanyi
  • ulei pentru copt gogosile
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat cu branza de vaci:

Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura.


Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina.


Restul de faina il torni intr-un vas suficient de mare si formezi o gropita, in care vei turna maiaua, dupa ce s-a umflat.


Adaugi margarina, oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat , branza de vaci si coaja rasa de lamaie amestecand bine.


Incepi sa torni treptat laptele si apa minerala, framantand pana cand obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.


Lasi aluatul la dospit, la cald pentru 30 de minute.


Intinzi aluatul intr-o foaie subtire de cca 5 mm si decupezi gogosile cu forme rotunde, astfel incat sa formezi inele si " buline".


Pui uleiul in tigaie si lasi sa se incinga bine.


Coci inelele-gogosi si "bulinele" pana cand prind o culoare frumoasa, aramie.


Le poti servi fie pudrate cu zahar, fie cu smantana si dulceata de visine, asa cum am facut eu.


Pofta buna!



Tips & Tricks: branza de vaci face aluatul mai fraged si gustos, iar apa minerala mai pufos.

 

TIPS-URI

1

desert

2

gogosi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

16.01.2017, 17:56

bune, bune!

miki_a 1

17.01.2017, 18:26

Bune !

ClaudiaNicolae 1

16.02.2017, 12:46

arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake with lemon curd