Gogosi din aluat cu branza de vaci

de amalia01 in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 1727 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa


Care sa fie desertul cel mai indragit de copiii casei ? Gogosile!
Mi-am luat inima in dinti si am trecut la treaba!
Dar nu orice fel de gogosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 2 pachete mici de drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 ml apa calduta
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 50 g margarina Rama
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 150 g branza de vaci dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1/2 lgt coaja de lamaie rasa Kotanyi
  • ulei pentru copt gogosile
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat cu branza de vaci:

Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura.


Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina.


Restul de faina il torni intr-un vas suficient de mare si formezi o gropita, in care vei turna maiaua, dupa ce s-a umflat.


Adaugi margarina, oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat , branza de vaci si coaja rasa de lamaie amestecand bine.


Incepi sa torni treptat laptele si apa minerala, framantand pana cand obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.


Lasi aluatul la dospit, la cald pentru 30 de minute.


Intinzi aluatul intr-o foaie subtire de cca 5 mm si decupezi gogosile cu forme rotunde, astfel incat sa formezi inele si " buline".


Pui uleiul in tigaie si lasi sa se incinga bine.


Coci inelele-gogosi si "bulinele" pana cand prind o culoare frumoasa, aramie.


Le poti servi fie pudrate cu zahar, fie cu smantana si dulceata de visine, asa cum am facut eu.


Pofta buna!



Tips & Tricks: branza de vaci face aluatul mai fraged si gustos, iar apa minerala mai pufos.

TIPS-URI

1

desert

2

gogosi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

16.01.2017, 17:56

bune, bune!

miki_a 1

17.01.2017, 18:26

Bune !

ClaudiaNicolae 1

16.02.2017, 12:46

arata delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci