Gogosi Fantezie

de divainbucatarie in Dulciuri, 3 Noi 2010 | 4967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 25g drojdie
  • 180 ml lapte cald
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • 50 g zahar pudra amestecat cu 1 varf de scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Fantezie:

Punem faina intr-un vas si ii facem o gaura in mijloc. In 3 linguri de lapte cald topim drojdia si o turnam in gaura facuta in faina. Amestecam putin apoi adaugam restul de lapte cald (in care am topit zaharul) si cele 2 oua batute.Continuam sa amestecam. Punem si uleiul, un varf de sare si zaharul vanilat. Obtinem un aluat moale pe care il mai framantam un minut. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa dospeasca la caldura pana isi dubleaza volumul.


Intindem aluatul, dar nu foarte subtire si decupam gogosile cu ajutorul unor forme (flori, stelute, inimioare, fluturi – orice forma va place sau aveti la indemana). Punem uleiul la incins si prajim gogosile. Le lasam cam 1 minut pe fiecare parte, spre sfarsit chiar mai putin pentru ca uleiul este foarte incins si se pot arde. Le scoatem cu o lingura cu gauri pentru a se scurge uleiul. Pudram imediat cu zahar pudra, iar daca va place scortisoara puteti adauga un varf din acesata in zaharul pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Fantezie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelakitana 1

11.01.2013, 06:47

exact asa le fac si eu dar fara forme diferite, dar e f.b. ideea ta, multumesc pt.pont si ca ai amintit de ele, pt ca am pofta voi face si eu. Un an bun si dulce!

T I M E A 1

11.01.2013, 09:34

adry88 1

11.01.2013, 11:02

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos