Gogosi pufoase

de iry-gabriela in Dulciuri, 23 Mai 2012 | 6049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub drojdie
  • 600 g faina alba,
  • 200 ml apa calda,
  • 200 g iaurt,
  • 2 oua,
  • un pahar de bere,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • 4 linguri de zahar+2 lingurite,
  • ulei si zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, 3 linguri de faina si apa calda pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Faina o cernem si o asezam intr-un lighean mai mare in care ii facem o gaura in mijloc si adaugam iaurtul, ouale batute, paharul de bere, zaharul vanilat, esenta, zaharul si 4 linguri de ulei. Se framanta un aluat elastic adaugand si ulei pana nu se mai lipeste de mana.     

Se lasa aluatul la crescut, dupa care se intinde cu sucitorul si dand forma gogoselelor cum le dorim. Eu am folosit o cana de ceai. Le prajim in ulei bine incins dupa care le scoatem si le pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

berea face ca gogosile sa fie foarte pufoase si delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

24.05.2012, 11:22

Ce harnicuta

iry-gabriela 1

24.05.2012, 14:31

mi-am dat interesul sa iasa bune ca tare imi mai plac....va pup pe toate

mioritica 1

27.05.2012, 17:09

acum fug sa le fac si eu va spun cum au iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi