Gogosi pufoase

de iri_iri in Dulciuri, 23 Mai 2012 | 2920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub drojdie
  • 600 g faina alba,
  • 200 ml apa calda,
  • 200 g iaurt,
  • 2 oua,
  • un pahar de bere,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • 4 linguri de zahar+2 lingurite,
  • ulei si zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, 3 linguri de faina si apa calda pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Faina o cernem si o asezam intr-un lighean mai mare in care ii facem o gaura in mijloc si adaugam iaurtul, ouale batute, paharul de bere, zaharul vanilat, esenta, zaharul si 4 linguri de ulei. Se framanta un aluat elastic adaugand si ulei pana nu se mai lipeste de mana.     

Se lasa aluatul la crescut, dupa care se intinde cu sucitorul si dand forma gogoselelor cum le dorim. Eu am folosit o cana de ceai. Le prajim in ulei bine incins dupa care le scoatem si le pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

berea face ca gogosile sa fie foarte pufoase si delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

24.05.2012, 11:22

Ce harnicuta

iri_iri 1

24.05.2012, 14:31

mi-am dat interesul sa iasa bune ca tare imi mai plac....va pup pe toate

mioritica 1

27.05.2012, 17:09

acum fug sa le fac si eu va spun cum au iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!