Desert rulouri cu ciocolata

de Meea in Dulciuri, 18 Noi 2019 | 2448 vizualizari

 

Ți-am zis că nu prea știu cum să le numesc, dar știu sigur că au fost o nebunie! Este vorba despre un aluat dulce combinat cu ciocolată multă și ceva ce îți creează dependență, să știi! Nu te prea poți opri la o singură bucată și nici nu prea poți să-i spui că nu vrei. Nu te va înțelege, că am încercat. Te ademenesc rulourile acestea, te fac să le iei și cu tine la serviciu și te pun la treabă a doua zi din nou, că doar rulourile cu ciocolată nu se fac singure! Dacă te apuci să faci și tu și apoi te trezești că sunt mâncate în două secunde și că încă îți mai cere lumea să faci, să știi că eu nu stau să dau cu subsemnatul ha. Și am uitat să-ți spun, se fac și foarte repede, nu pierzi prea mult timp cu ele. Te-am convins, este?

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g făină
  • 200 g zahăr
  • 250 ml lapte de cocos
  • 100 g unt
  • esență de vanilie
  • 200 g ciocolată
  • 100 ml ulei
  • Sirop:
  • 5 linguri de zahăr
  • 4 linguri lapte de cocos
  • esență de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu ciocolata:

Știu că trișez, dar nu mă împac deloc cu frământatul aluatului! Am pus în mașina pentru frământat aluatul făina, zahărul, laptele, untul și vanilia. Am lăsat aparatul să frământe bine aluatul. Dacă vrei să frămânți cu mâna, vei pune într-un vas făina, iar în mijloc faci un cuibușor pe care îl vei umple cu zahăr, lapte, unt tăiat cubulețe și vanilie. Începi să frămânți până obții un aluat elastic, ușor lipicios. Mai adaugi făină dacă este nevoie, dar nu prea multă. Împărțim aluatul în două. Întindem prima foaie în formă de dreptunghi.

Separat, topim ciocolata împreună cu uleiul. Lăsăm ciocolata la răcit. Dacă ai nevoie de ajutor în legătura de cum poți topi ciocolata, găsești aici indicații.  

Întindem jumătate din ciocolată pe prima foaie. Aducem un capăt al foii până la jumătate, apoi pe celălalt îl aducem un pic peste primul.Tăiem cu ajutorul unui cuțit fără vârf aluatul în franjuri.Fiecare bucată tăiată o vom răsuci, apoi o vom încolăci. Greu de explicat, uită-te la poze mai bine ha!

Vom pregăti siropul acum: punem pe foc toate ingredientele și amestecăm până când zahărul s-a topit și s-au omogenizat toate ingredientele. Lăsăm sosul la răcit. Va rezulta un sos transparent și ușor gros, ca un sirop.    

 Punem rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le stropim cu sosul dulce. Le lăsăm la cuptor pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu. Nu trebuie coapte prea mult timp, vor fi tari după. Nu te speria dacă va curge puțină ciocolată prin tavă, nu rămân fără!         Se lasă la răcit, apoi se servesc fără zăbovire!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca