Prajitura cu bezea, cafea si nuci

de Camelya in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 1620 vizualizari

 

Aceasta prajitura este dulce, foarte dulce. Gustul de cafea, nuca impreuna cu bezeaua si blatul aromat nu are cum sa nu te tenteze. Are un gust divin, dar trebuie consumata cu moderatie. Eu as manca in fiecare zi, dar ma abtin pentru ca tin la silueta. :) ''Pentru Mos Craciun ''.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • 9 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • BEZEA:
  • 6 albusuri
  • 15 linguri zahar
  • 2 lingurite de ness
  • PENTRU ORNAT:
  • nuci sfaramate usor si ness
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea, cafea si nuci:

BLAT: Separam galbenusul de albus. Batem albusul pana se ridica, iar apoi adaugam cele 6 linguri de zahar. Cand bezeaua nu mai pica de pe mixer, adaugam si restul de ingrediente (galbenusurile, faina si esenta de vanilie). Punem compozitia in tava, si lasam la 170 grade C pana trece testul scobitorii.


CREMA: Punem cele 6 galbenusuri si zaharul la bain-marie si amestecam continuu pana se face ca o smantana (aproximativ 15 minute). Luam compozitia de pe foc si o punem pe un vas cu apa rece. Adaugam esenta de vanilie cand se raceste. Punem untul intr-un bol si il mixam putin pana se omogenizeaza. Incorporam crema in unt, putin cate putin, iar apoi amestecam pana se omogenizeaza.


BEZEA: Batem cele 6 albusuri pana se ridica. Punem zaharul treptat, si amestecam pana cand bezeaua sta pe mixer. Adaugam cele 2 lingurite de ness. Omogenizam bine.


Peste blat nivelam bine stratul de crema, adaugam bezeaua si intindem uniform iar apoi presaram deasupra prajiturei ness si nuci usor sfaramate. Lasam la frigider 2-3 ore dupa care putem gusta aceasta prajitura dulce, dulce de tot.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea, cafea si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Andra_Constantinescu 1

13.12.2015, 22:36

Ce bine suna!

deyutzky 1

13.12.2015, 22:57

yummmy ce bunatate ai facut tu aici!

Camelya 1

13.12.2015, 23:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tuxedo