Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa

de Yrynuka in Dulciuri, 5 Feb 2017 | 17612 vizualizari

 

Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa
Ca la bucatarasi acasa
De mult timp, cautam o reteta buna de gogosi umplute cu ciocolata si care sa nu aiba gaura la mijloc formata in timpul prajirii.
Cand am descoperit aceasta reteta, m-am pus pe treaba, insa am modificat-o putin, adaugand drojdie uscata si nu proaspata. Ma bucur ca mi-a reusit si astfel, o impartasesc cu voi. 
Familia mea adora aceste gogosi. Ele pot fi umplute si cu gem sau branza. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa
  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 2 plicuri drojdie uscata Dr. Oetker
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 7 linguri zahar
  • un varf de cutit de sare
  • 50 ml ulei pentru framantatul de la final
  • finetti/nutella
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa:

Cum se prepara Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa

Intr-un vas mare, amestecam faina cu drojdia si sarea. Laptele il incalzim putin si apoi topim zaharul in el. Facem o gaura in faina, punem ouale, laptele indulcit, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Daca vi se pare ca e cam subtire aluatul, mai puneti putina faina. Depinde foarte mult de marimea oualor. Framantam bine si la final, punem ulei, putin cate putin, si continuam framantarea pana se incorporeaza tot uleiul in aluat. 

Lasam la dospit cam 45 de minute, la loc cald si acoperit cu un prosop. Pregatim masa de lucru, presaram putina faina si intindem o parte din aluat pe masa ( foaia sa nu fie mai subtire decat foaia obisnuita pentru gogosi simple). Cu un pahar, facem forme, insa nu apasam foarte tare pe aluat, ci doar pentru a vedea unde sa punem gramajoarele de finetti.

Intindem si a doua foaie si o punem peste aluatul cu finetti. Vom vedea gramajoarele de ciocolata si incercam sa decupam cu acelasi pahar, gogosile.

Le mai lasam vreo 15 minute pe masa, apoi le punem la prajit intr-un vas cu ulei.

Atentie: Partea pe care au stat gogosile pe masa sa fie in sus in vasul de prajit.

Cand capata o culoare rumena, se scot pe un servetel de hartie, pentru a fi absorbit uleiul in exces.

Se pudreaza cu zahar pudra. Servim alaturi de un lemon ice tea  sau ice frappe. Recomandam si gogosi rasucite

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase umplute cu finetti reteta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Yrynuka 1

10.02.2017, 00:53

Va multumesc frumos!

VanessaAli 1

18.02.2017, 15:09

Superbe si delicioase!

Traveler 1

22.07.2020, 10:50

Draga mea, eu chiar am pus aluatul la crescut. Am o întrebare, foaia să fie sau sa nu fie mai subțire decât in mod normal? Am găsit pe un site, postată tot de tine și scria "să fie mai subțire". Sunt puțin încurcată, e prima oara când le fac cu umplutură. Mulțumesc mult! https://sfatulparintilor.ro/reteteletale/dulciuri/gogosi-pufoase-cu-crema-de-ciocolata/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Briose cu finetti