Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite

de Bucataras in Dulciuri, 21 Oct 2016 | 31497 vizualizari

 

Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet, si o tigaie adanca, in rest… doar un pic de rabdare.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 800 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita - coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 lingurita - extract de vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite:

  • Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbi, trebuie sa fie doar caldut! Pune peste drojdia sfaramata si doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.
  • In castronul cu faina, fa o adancitura, pun ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala, ca sa iasa si mai aromate.
  • Cand drojdia s-a activat,  adauga laptele cu drojdia.  Adaug putin cate putin si incorporeza faina.Pune apoi si untul topit, putin cate putin si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale. Daca e nevoie, mai adauga  putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.
  • Pune aluatul intr-un castron curat, uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora. Isi va dubla volumul.
  • Cand e gata, imparte-l in 2 si intinde o foaie de 1 cm grosime. Pudreaza un pahar cu faina si apoi taie gogosile. Intinde si cealalta jumatate, taie-o in fasii si apoi impleteste fiecare fasie. Pune o proposp curat deasupra si mai lasa-le sa creasca 20 minute. 
  • Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare pentru ca trebuie prajite in baie de ulei.
  • Poti sa verifi daca uleiul este bine incins presarand putina faina si daca sfaraie inseamna ca e tocmai bun de prajit! Mare atentie sa nu dai focul prea mare, se ard gogosile!
  • Ia cate o gogoasa pe paleta si pune-o in ulei cu partea care a stat in sus, se va umfla mai tare. Intoarce-le cand sunt rumenite si apoi scoate-le pe o farfurie cu servetele de hartie, sa absoarba un pic uleiul.
  • La final pudreza-le cu zahar pudra din belsug.

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Nepotii_si_bunica 1

25.10.2016, 10:09

Calde sunt tare bune!

Oana 1

25.10.2016, 11:23

Ma bucur ca va plac! Adevarul e ca au iesit super pufoase si buneeee! Minunate!

dantes 1

21.02.2019, 09:45

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase la cuptor