Gogosi super pufoase

de danamatei in Dulciuri, 6 Feb 2012 | 43455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua+un galbenus
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie uscata/un cub proaspata
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt cat o nuca
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi super pufoase:

Se pun toate ingredientele (exceptand untul) in cuva masinii de paine (programul framantare+dospire) incepand cu lichidele si terminand cu ingredientele uscate. Dupa ce s-au amestecat bine ingredientele, se adauca untul moale.

Pentru cine nu are masina de paine se framanta bine si spre sfarsit se adauga untul moale.

Se lasa la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul. Se infaineaza masa de lucru si se intinde o foaie de cca 5-7 mm grosime, se decupeaza cu paharul sau cu diferite forme si se mai lasa la crescut la loc cald inca 10-15 min. 

Se incinge bine uleiul si se prajesc la foc mediu. Se scot pe un prosop de hartie (sa absoarba uleiul in exces) si apoi se pudreaza cu zaharul pudra. Pofta buna !

TIPS-URI

1

Daca folositi drojdie uscata amestecati-o cu faina, nu o dizolvati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi super pufoase" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

06.02.2012, 22:24

si sa stii ca are dreptate mama ...ce sa-i faci daca sunt asa bune

gaby_gabytza 1

07.02.2012, 09:23

place

naomy 1

28.01.2014, 19:01

Si eu o sa fac deseara yamy -yam

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post la Multicooker