Gratin de peste cu legume

de oanapl in Peste, 17 Mar 2017 | 4104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 g broccoli
  • 150 g conopida
  • 2 buc file de peste (cod)
  • sare
  • piper
  • 30 g unt
  • pentru sos:
  • 20 g unt
  • 5 linguri faina
  • 1 lamaie
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de peste cu legume:

Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie 30 g unt şi călesti ardeiul tăiat cubuleţe, apoi adaugi morcovul, broccoli si conopida. Sărezi şi piperezi dupa gust.

Topesti 20 g unt, presari făina, amestecând şi torni treptat smântână. Lasi să se îngroaşe sosul, apoi adaugi galbenusurile, sucul de lămâie, sare si piper. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

 Intr-un vas termorezistent, uns şi tapetat cu pesmet, pui în straturi legumele şi peştele, cu sos printre ele. Presari caşcaval. Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru  45-50 de minute, la 170 de grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor