Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Grișul cu lapte este unul dintre deserturile pe are le adoram când eram mică. Îmi place sa-l mănânc cu sirop de zahar, știu, e dulce, dar îl consum mai rar. În plus, se spune că nu zahărul în sine e periculos, ci cantitatea pe care o folosim. De aceea, trebuie consumat cu moderație.
Ce am adus nou este fisticul mărunțit, pentru o notă aparte, dar și pentru mai multă savoare. Voi ce adăugați în plus pentru a transforma banalul griș cu lapte într-un desert special?
„Meniu copii”
Într-o crăticioară, se pune la fiert laptele, când începe să fiarbă, se adaugă grișul, amestecând cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a nu se lipi. Se adaugă și 2 linguri de zahăr, se fierbe amestecul până se îngroașă, dar având grijă să nu iasă vârtos.
Separat, se pregătește siropul: se caramelizeaza 2 linguri de zahăr, iar când devine auriu, se adaugă aprox o ceașcă de apă și se fierbe până când zahărul s-a topit, iar siropul începe să se lege.
Se toarna grișul în farfurii si se toarnă peste el siropul fierbinte. Se garnisește cu fistic tocat mărunt.
Timp: 20 min
Porții: 2
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/gris-cu-lapte-si-fistic.html
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult