Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare

de Dea_Dea in Prajituri, 23 Iun 2013 | 1125 vizualizari

 

O bunatate!!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • o lingurita praf d copt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao

SIROP:

  • 150 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom

CREMA:

  • 200 gr iaurt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca
  • 200 gr cirese amare
  • 1 plic gelatina(10 gr)

GLAZURA

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare:

BLAT :


Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza.


Se adauga faina si praful de copt se amesteca bine , iar la final se pune cacaoa.


Se pune in tava unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 -45 min.


Se scoate si se lasa la racit


SIropul:


Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


CREMA:


Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie.


Frisca se bate spuma.


Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.


Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga ciresele , iar la final se pune gelatina si se omogenizeaza .


GLAZURA:


Ciocolata se rupe bucatele se pune frisca si se pun pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit putin.


Asamblare:


Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte in forma care s-a copt, se pune crema , cealalta parte de blat si se da la figider 30-60 min.


Se scoate, se rastoarna pe o farfurie si se glazureaza.


POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

In loc de cirese se pot folosi  capsuni, visine sau ce fructe doriti.

2

Glazura se poate inlocui cu o glazura cumparata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

roxana_simona 1

23.06.2013, 22:09

bun

diaconta 1

23.06.2013, 22:23

cred ca-i foarte bun

Dea_Dea 1

24.06.2013, 07:59

Multumesc dragilor !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe