Guguluf cu crema de mascarpone si coacaze

de Meea in Dulciuri, 26 Noi 2016 | 693 vizualizari

 

Astazi am de impartasit cu voi 3 lucruri:

         1. De cand tot astept sa imi folosesc si eu forma de copt pentru guguluf!!! Si da, este numele acestui chec este foooarte amuzant, stiu haha:))! Am facut un guguluf cu crema de mascarpone si coacaze pentru acest weekend,dar a rezistat doar de vineri dupa masa pana vineri seara:(. Ar fi de inteles daca eram muulti multi in familie, dar suntem doar 4 haha:)).  Acest lucru denota caat de bun a fost!! 

          2. Ati observat si suportul de tort??? Daca NU, va explic eu ce este cu el. L-am facut chiar eu, la un atelier de sculptura. A durat ceva pana sa il pot finaliza, dar iata-l stand mandru in fata voastra! Am sa ii fac o prezentare cum se cuvine cat de curand, dar trebuie sa ii schimb culoarea pana la "lansarea" lui oficiala haha:)).

          3. Ne  apropiem cu pasi repezi de luna decembrie si pregatesc inca o surpriza delicioasa pentru voi! In 1 va fi ziua mamei mele si o voi rasfata cu ceva dulce asa cum se cuvine! Pana Atunci insa, va las o delicioasa reteta de guguluf si ne vedem in 1! Pupici!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 110 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • colorant alimentar mov (sau rosu + albastru)
  • Ingrediente crema:
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 100 ml frisca batuta
  • coacaze
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de mascarpone si coacaze:

Mixam cele 6 albusuri pana cand obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si laptele si galbenusurile.


Separat, amestecam faina si praful de copt si punem amestecul peste oua. Adaugam si colorantul alimentar (in functie de cat de pronuntata doriti sa fie culoarea). Forma de copt pentru guguluf o ungem cu putin ulei, apoi turnam blatul inauntru. Lasam blatul la cuptor 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit ,apoi il scoatem usor din tava pe un fund de lemn sau pe o farfurie.


Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul, pe baie de aburi, pana cand zaharul aproape s-a topit. Lasam amestecul de galbenusuri sa se raceasca apoi adaugam branza mascarpone si mixam pana cand obtinem un amestec omogen. In continuare, taiem blatul in doua. Pe marginea din exterior si pe marginea din interior al primului blat, cu ajutorul posului, punem crema sub forma de stelute (sau orice alt model va place. Puteti sa ungeti pur si simplu blatul cu crema), lasand un mic sant intre straturi. In acel sant urmeaza sa punem coacazele (vezi poza de mai jos). Punem deasupra si al doilea blat, il ornam cu crema si coacaze si lasam guguluful la rece 2-3 ore. Il servim cu voie buna!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/11/guguluf-cu-crema-de-mascarpone-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de mascarpone si coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

27.11.2016, 15:53

Nici la noi nu ar fi rezistat mai mult!

diaconta 1

30.11.2016, 20:49

Felicitari pentru reteta,pentru prezentare si mai ales pentru suportul creat chiar de tine
La multi ani fericiti si mamei tale

Meea 1

30.11.2016, 23:49

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem