Gustari din cartofi dulci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2016 | 713 vizualizari

 

Cartofii dulci au fost cultivate de incasi pentru hrana animalelor si a durat ceva vreme pana cand au inteles ca pot fi consumati si de oameni.
Cartoful dulce este recomandat bolnavilor de diabet dar si celor care vor sa se fereasca de aceasta boala. Fibrele care se gasesc in cartoful dulce au rolul de a regla glicemia si de a imbunatatii digestia.De asemenea imbunatatesc circulatia sangelui si sistemul imunitar .
 
 

 

INGREDIENTE

  • -1 cartof dulce (aproximativ 400 gr)
  • -carnati
  • -200 gr camembert
  • -2 rosii
  • -sare cu ierburi de provonce
  • -piper
  • -1 lingura ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustari din cartofi dulci:

Cartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume.


L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt.


Am stropit bucatile de cartof cu ulei de masline apoi am presarat sare (sare roz de himalaya cu verdeturi de provence) si piper. Am intors si pe partea cealalta si am procedat la fel .


Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana s-au inmuiat usor, apoi i-am intors si am pus pe ei felii de carnati, bucati de camembert si cate o bucatica de rosie.


Dam din nou la cuptor pana cand se topeste camembertul.


Sunt gata de servit ca si o gustare calda , dar merg perfect si ca aperitiv.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gustari din cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

merisor 1

23.02.2016, 09:43

Super!

Bya Ralu 1

23.02.2016, 22:54

mirela0911 1

25.02.2016, 18:13

Astea-s de mine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor