Gustari reci si champanie

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2010 | 9688 vizualizari

 

Cred ca foarte multi dintre voi stiu si au vibrat citind acest poem, pentru cei ce vor sa il reciteasca il gasiti aici : http://www.poezie.ro/index.php/poetry/25587/Avem_timp . Ne gandim mereu ca este timp pentru toate amanarile noastre, asteptam un anumit motiv sa imbracam o anumita haina, sa desfacem o sticla de vin bun sau de champanie, asteptam un anumit moment sa spunem sau sa facem ceva ….si timpul trece aproape invariabil in defavoarea noastra si momentul asteptat nu mai vine si farmecul clipei dispare…Ce ar fi daca nu mai asteptam “ceva anume” , ce ar fi daca zambim, imbracam ceva special si bem o champanie fara nici un motiv anume , doar pentru a peterece o seara frumoasa . Chiar am simtit nevoia unei astfel de seri si am trait-o zilele trecute, a fost super reconfortant, am ascultat o muzica buna si am uitat pentru o vreme de toata repetabila “realitate ” a unei zile obisnuite.

 

INGREDIENTE

  • Am avut :
  • paine feliata,
  • biscuiti sarati,
  • unt sarat,
  • cateva felii de somon afumat,
  • niste icre negre,
  • mousse de canard/un paté de ficat mai spumos,
  • cateva rondele de carnaciori uscati, 
  • o crema de branza,
  • anchois,
  • cateva batonase de crab ….cam asat am pus eu de data asta puteti sa adaptati cu ce aveti prin casa. Acompaniate neaparat de o champanie rece sau un spumant …ce aveti la indemana.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustari reci si champanie:

 Preparare : aici nu e nevoie de poveste multa ca toata lumea stie sa faca un platou rece eu vreau doar sa vad cateva idei de combinatii : am facut biscuiti sarati cu crema de branza si apoi am asezat la un capat o lingurita de icre negre si la celalat capat cateva felii fine de somon afumat, decorat apoi cu ciboulette/ arpagic sau ceapa ciorii in Romania.

   Din felii mici de somon am mai facut niste rulouri mici am pus in centru putina crema de branza cu ierburi.Le-am rulat apoi si le-am legat cu un fir de ciboulette/arpagic. Batoanele de crab le-am taiat sectiuni inguste de 1-2 cm si pentru a le da putin “volum” le-am ridicat putin partea din mijloc.

 Am presarat putina boia si ierburi uscate sa dea o nota mai vesela si gata cu primul platou.

 Celalalt platou l-am facut din patrate si triunghiuri de paine prajita ( de la care am decupat coaja) pe care le-am garnisit cu unt sarat si anchois sau  cu mousse de canard altele, cu somon sau icre negre sau cu unt sarat si felii fine de salam uscat.

  Totul a fost gata in timp relativ scurt, champania a fost rece …..si seara ne-a mai descretit fruntile. Va invit sa incercati experienta si va servesc cu un pahar de champanie virtual.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustari reci si champanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

epurasha2bb 1

10.11.2010, 13:11

ce masa rafinata! cat mi-as dori sa stau si eu la o astfel de masa si sa gust din sampanie si bunatatile alea si sa spunem poezii si sa filozofam ore in sir!

Teo 1

11.11.2010, 21:35

si mie, si mie ...!da, asa e , un zambet nu costa nimic ! iar iti spun :,,multumesc, Silvia '' !

Sylvia 1

13.11.2010, 12:31

Va multumesc eu de laude si de cuvintele frumoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

ieri la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

pe 07.12 la 08:46

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si loboda