Gyros de pui

de RuxyRux in Pui, 22 Feb 2017 | 4289 vizualizari

 

Un preparat grozav de gustos!

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5 catei de usturoi mari
  • un varf de legatura de menta
  • 1 lingurita oregano
  • 7 frunze de busuioc proaspat( sau o lingurita busuioc uscat)
  • 1 lingura usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • piper
  • sare de mare dupa gust
  • ulei de masline pentru uns tigaia (sau grillul)
  • pentru prezentare, felii de lamaie si frunze de busuioc (sau menta)
  • betisoare de frigarui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros de pui:

Pieptul de pui (spalat) se taie in fasii si se toaca cu usturoiul, menta si busuiocul.

Se adauga condimentele, oregano, sarea, piperul, zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline si se amesteca.

Se unge tigaia cu ulei de masline, cu mainile ude, se formeaza bucatile de gyros si se rumenesc in jur de 8 minute, pe toate partile, la foc mic spre mediu.

Cand sunt gata, se asambleaza betisoarele, se alterneaza bucatile de gyros cu felii de lamaie si busuioc proaspat (sau menta). Va recomand sa le serviti la masa cu mustar si hrean in otet.

O nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la tigaie