Haios (Hajas)

de MIUTA in Prajituri, 28 Mai 2012 | 26710 vizualizari

 

Imi plac tare mult haiosurile cu osanza de porc.Deoarece e destul de mult de muncit la ele le fac foarte rar.Va invit sa serviti ceva delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 750 g osanza de porc
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • o lingura otet
  • o lingura sare
  • apa cat cuprinde
  • rahat,gem de prune sau prune uscate(pt.umplut)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haios (Hajas):

Osanza se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu 250 g faina.Se framanta tare bine aceste doua ingrediente.


Restul de faina 750 g se amesteca cu ouale,sare,otet,smantana si se framanta adaugand apa din cand in cand pana devine un aluat usor de lucrat cu el dar nu moale.


Se intinde o foaie dreptunghiulara de 1/2 cm grosime.


Osanza se imparte in trei parti egale.


Luam o bucata de osanza si o repartizam deasupra foii de aluat.Se impatureste aducand marginile spre mijloc apoi se pliaza pe linia mediana la fel cum se inchide o carte.Se impacheteaza inca o data pe lungime in doua.


Se pune aluatul intr-o farfurie plata si se da la congelator 30 minute.


Dupa 30 de minute se repeta operatiune cu intinsul foii de aluat si deasupra lui se intinde a doua parte de osanza.Se impacheteaza din nou si se da iar la congelator 30 de minute.


Dupa 30 de minute se repeta iar operatiune si se da iar 30 de minute la congelator.


Dupa ce au trecut si aceste 30 de minute se scoate aluatul,se imparte in doua si se intind doua foi. Se imparte in patrate pe care le umplem cu gem(foarte gros),rahat sau prune uscate pe care le hidratam inainte in apa calda si le stergem de apa cu servetele absorbante din hartie.


Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor cca 20 minute la foc potrivit spre mare.


Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.


Eu le-am pudrat cat au fost caldute dar nu mi-a placut.Data viitoare le pudrez cand sunt reci.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Haios (Hajas)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (36)

MIUTA 1

10.09.2012, 22:14

Ma bucur ca va plac!

Bya Ralu 1

08.12.2012, 23:41

MIUTA 1

11.12.2012, 14:17

Bya multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29