Heavenly Cake

de _Alina_ in Torturi, 25 Sep 2012 | 1818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • >pentru blat:
  • - 13 albusuri
  • - 170 g zahar tos
  • - 125 g zahar pudra
  • - 130 g faina
  • - 30 g amidon
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • > pentru crema:
  • - 800 ml lapte
  • - 3 linguri zahar
  • - 5 linguri amidon
  • - 4 albusuri
  • - 100 g zahar tos
  • - o lgt zeama de lamaie
  • - 1 praf de sare
  • - o cana de iaurt 2 % grasime
  • - 2 pliculete gelatina
  • - 1 lgt esenta de vanilie
  • > Pentru decor
  • - 2 portocale
  • - 2 capsune (nu sunt obligatorii)
  • - 150 g zahar
  • - 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Heavenly Cake:

I. Blatul


1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce s-a format spuma adaugam si zeama de lamaie si batem in continuare.


2. Adaugam in albusuri zaharul tos => cate o lingura. Dupa fiecare lingura de zahar adaugata batem bine, pana se dizolva zaharul.


3. Cerneti intr-un vas zaharul pudra cu faina si amidonul.


4. Adaugati putin cate putin din amestecul de zahar, faina si amidon in albusurile batute si amestecati cu o spatula de sus in jos.


5. Dupa ce ati omogenizat compozitia puneti-o intr-o tava cu diametrul de 28 cm (puteti pune si in tavi cu diametrul mai mic) tapetata cu hartie de copt.


6. Dati la cuptorul preincalzit la foc potrivit (180°C) pana cand se rumeneste (la cuptorul meu a durat ~ 45 min).


II.1. Crema de lapte


1. Puneti la fiert 600 ml de lapte cu cele 3 linguri de zahar.


2. Puneti amidonul in restul de lapte rece si amestecati .


3. Cand laptele da in fiert, luati oala de pe foc. Adaugati amidonul amestecat cu laptele rece in aceasta si invartiti energic cu telul.


4. Puneti cratita pe foc si mai lasati 5-6 min, timp in care amestecati.


II.2. Crema de albusuri


1. Bateti albusurile spuma cu praful de sare si zeama de lamaie.


2. Adaugati zaharul putin cate putin si bateti in continuare.


Crema de lapte se incorporeaza (cat este inca fierbinte) in crema de albusuri. Se adauga plicurile de gelatina preparata conform instructiunilor, iaurtul, esenta de vanilie si se amesteca bine.


III. Decorul


1. Intr-un vas pregatiti un sirop din 200 ml de apa si 150 g zahar pe care il puneti la fiert.


2. Intr-un alt vas puneti 400 ml de apa la fiert.


3. Spalati portocalele bine si taiati-le felii subtiri (sa aveti un cutit care taie bine ... ale mele au iesit cam groase :|)


4. Puneti feliile de portocale in apa clocotita timp de 2 minute.


5. Mutati feliile de portocala in vasul cu siropul fierbinte. Lasati pe foc inca 4 minute.


6. Scoateti feliile de portocala pe o farfurie si lasati-le la racit.


Asamblare:


1. Acoperiti o forma cu fundul detasabil cu folie stretch.


2. Puneti portocalele si capsunele feliate (arata mai bine daca alegeti doar o varianta ... ori capsune, ori portocale... eu le-am pus pe amandoua la insistentele fetitei mele)


3. Turnati incet crema peste ele.


4. Puneti deasupra blatul racit si acoperiti cu folie stretch.


5. Dati la frigider minim 6 ore. .. :D La mine a stat 3 zile :)) ca am fost plecata de acasa :)


6. Scoateti inelul de la forma detasabila si folia de deasupra. Puneti o farfurie pe blat, rasturnati prajitura si scoateti fundul tavii si restul de folie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Heavenly Cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sim0na 1

26.09.2012, 21:51

Am venit la o feliuta, un si o

_Alina_ 1

27.09.2012, 10:03

simo

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:44

si eu mai tarziu, cred ca o sa-mi fac singurica ca sigur nu mai e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura