Honkey-ponkey

de ionela2682 in Dulciuri, 24 Feb 2012 | 2177 vizualizari

 

Nigella, in emisiunea sa "Nigella Express Recipes", ne invata cum sa facem dulciuri rapide pentru copii..mi-a placut ideea acestor asa -zise bomboane si am pus-o in aplicare....Am modificat putin reteta originala din lipsa de ingrediente..

 

INGREDIENTE

  • 110 g zahar
  • 3 lg miere de albine 
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Honkey-ponkey:

-se pun zaharul si mierea intr-o craticioara (destul de incapatoare) pe foc,se agita craticioara fara a se amesteca cu lingura


-se tine pe foc pana se topeste complet


-adauga nucile tocate


-se ia de pe foc si se adauga 1/2 lingurita de bicarbonat si se omogenizeaza (atentie ,va incepe sa se formeze o spuma fierbinte)


-se toarna compozitia pe un fund umed sau pe o foaie de hartie de copt(niciodata pe foaie de staniol ..)se lasa sa se raceasca .,aproximativ 15-20 min


-se rup bucatele de marimi medii si se servesc.


Impachetate in cutiute si hartie colorata pot fi un frumos cadou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Honkey-ponkey" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

ionela2682 1

25.02.2012, 16:06

Onesta
25.02.2012, 13:30

Se apropie de numele piesei Corinei "d
Diana.ce asemanare!!

ionela2682 1

25.02.2012, 16:06

Va multumesc fetelor..incercati si nu o sa va para rau!!

mirela0911 1

26.02.2012, 12:06

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema caramel si cocos