Hribi sotati cu gorgonzola si oua posate

de Rocsi in Mancaruri de legume, 11 Sep 2018 | 591 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"
Ce spuneti, va tenteaza un asa preparat? Ar fi pe gustul vostru? Este super simplu si rapid, dar combinatia de ingrediente este nemaipomenita! Pentru aceste zile reci de toamna, mi se pare o reteta perfecta!

 

INGREDIENTE

    •  
    • 500 gr hribi
    • 1 ceapa mica
    • 1/2 gogosar
    • 1 lingura plina crema de branza
    • 100 gr gorgonzola
    • 50 ml vin alb
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita ierburi de gradina
    • 1 lingura ulei
    • 2 crengute patrunjel verde
  • Pentru ouale posate:
  • 3 oua
  • 1.5 litri apa
  • 2 linguri otet
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi sotati cu gorgonzola si oua posate:

Curatati hribii, ii spalati bine si ii fierbeti cam 25 de minute. Ii rasturnati intr-o sita dupa ce au fiert, ii lasati sa se scurga bine, apoi ii taiati bucatele nu prea mici. Ceapa curatata o tocati marunt. Gogosarul curatat de seminte il taiati fasii.


Puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si hribii. Ii innabusiti 3-4 minute, apoi adaugati si gogosarul. Amestecati, ii sotati 1-2 minute, apoi turnati o canita de apa. Presarati sare, piper, ierburile de gradina si amestecati totul. Dati focul potrivit, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa scada lichidul. Adaugati vinul, lasati sa se evapore alcoolul, apoi puneti si crema de branza. Amestecati pana se dizolva complet. Gorgonzola o taiati cuburi, o puneti peste hribi, din loc in loc. Trageti tigaia de pe foc.


Ouale posate: Intr-o cratita mai inalta puneti apa cu otetul si sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati focul la mic. Spargeti primul ou intr-o canita. Cu un tel amestecati in apa si formati un vartej. Dati drumul usor oului din cana, il lasati sa fiarba la foc mic, cam 3 minute si jumatate. Il scoateti cu o paleta. La fel procedati si cu celelalte. Asezati ouale peste soteul de hribi fierbinte, iar deasupra presarati patrunjelul tocat marunt.


Serviti cald, cu paine de casa \, sau merge perfect si cu putina mamaliga rumenita pe grill in putin unt. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi sotati cu gorgonzola si oua posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

14.09.2018, 18:59

Mihaela, ma bucur ca iti place!

oanapl 1

16.09.2018, 23:31

Ce combinatie interesanta! Arata foarte bine!

Rocsi 1

17.09.2018, 20:16

Multumesc mult, Oana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite