Hummus

de cristinne in Mancaruri de post, 16 Mar 2012 | 4941 vizualizari

 

Preferatul meu in zilele de post! excelent!

 

INGREDIENTE

  • o conserva de naut fiert sau 250 de gr de naut fiert acasa de dvs dar o sa dureze o vesnicie pt ca fierbe ca si fasolea:))
  • 1 lingurita de pasta de tahini de casa (facut in cateva minute din  susan prajit usor si ulei de masline)
  • 1 lingurita de ulei de masline;
  • 1 fir usturoi verde ( sau 2 catei de usturoi alb);
  • o felie de lamaie;
  • sare/piper/ardei rosu boia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Se pun toate in blender si se paseaza 1 minut pana devin pasta!

Exceptional intr-o zi de post. Plin de vitamine, usor de facut si ff gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

iry-gabriela 1

16.03.2012, 23:26

cristinne 1

17.03.2012, 10:13

E f bun si f sanatos: seamana la gust cu fasolea batuta numai ca mai putin aromata si parca nici nu faceti gaze de la ea
''PROPRIETATILE DE BAZA

Nautul este inca un aliment minune din lunga lista a alimentelor intens recomandate pentru un stil de viata armonios, echilibrat si sanatos. Sa luam exemplu unei cani pline de boabe de naut, echivalentul a 150 de grame. Astfel, aceasta cantitate asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden (minereu esential pentru sanatate) al organismului, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine. Cuprul, fosforul si fierul sunt alte elemente bogate din naut.

Ca majoritatea altor specii de boabe sau de fasole, si nautul scade colesterolul prin continutul de fibre, si impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie.

Bolile de inima pot fi prevenite si riscurile scazute semnificativ in urma consumului de naut, a fost revelat in urma unui studiu facut in Statele Unite, pe un grup de persoane, timp de 20 de ani. O alta functie a organismului care se bucura de infuzia de naut este functia de scadere a colesterolului negativ, de tip LDL.

Fierul din boabele de naut produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti. Daca te gandesti cum sa renunti la carnea rosie (si te sfatuiesc sa faci cat de rapid acest pas), atunci poti suplini aportul de proteine pierdut cu ajutorul nautului. ''

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:09

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie batuta