Iaurt delicios

de RuxyRux in Bauturi, 16 Noi 2010 | 1615 vizualizari

 

Reteta maramureseana de pe valea Izei...am tot probat mai multe retete...acesta este cel mai grozav, se face usor, economic nu se intinde( copiilor nu le place acest lucru)...nu se mai acreste dupa ce este bagat la frigider....

 

INGREDIENTE

  • Aveti nevoie de:
  • lapte fiert proaspat in care strecurati putina sare( un strop),
  • putina smantana intr-o canita
  • un vas de lut( gasiti la targurile taranesti sau pe DN1 )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iaurt delicios:

Se unge vasul cu smantana asa ca in imagine, nu este nevoie de mai mult.



Se toarna laptele caldut... si se lasa pana a doua zi la cald in bucatarie,( se lasa cam o zi, o zi jumatate depinde de cat de cald este in casa) se gusta daca este destul de acru pentru gustul personal se ia si se pune vasul la frigider, daca nu, se mai lasa putin si cand capata gustul dorit se da rapid la racoare. Ramane la fel de bun pana la ultima picatura...



Eu l-am preparat cu lapte de vaca proaspat, nu din comert....asa ca nu stiu cum va iesi facut altfel... dar se poate incerca...va doresc pofta buna la iaurt facut cu manuta voastra in stil traditional maramuresean.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

-Miti- 1

18.11.2010, 21:42

super ideea!!!

RuxyRux 1

18.11.2010, 21:49

Ma bucur ca iti place...sa-ti fie de folos!

vanilla 1

19.11.2010, 14:32

daca e in oala de pamant e si mai bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Bautura de iaurt (ayran)