Icre de fasole boabe

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2009 | 17095 vizualizari

 

Se consuma in special in perioadele de post, dar si in tot timpul anului.

 

INGREDIENTE

  • 500g. fasole boabe
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • sare,schinduf
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole boabe:

Se alege fasolea, se spala si se lasa in apa de seara pana dimineata pentru a fierbe mai usor.


Se pune la iert. dupa ce a dat cateva clocote se schimba apa.Eu schimb apa de 2-3 ori.Se lasa la fiert pana cand bobul de fasole devine sticlos si coaja se desface usor.Pentu icre eu curat coaja de pe fiecare bob. Cand fasolea este aproape fiarta si am decojit boabele adaugam ceapa,morcovul,sarea si putin schinduf.Lasam la fiert pana cand fasolea este bine fiarta( daca strangi bobul intre degete se sfarma usor). Se scurge zeama, se mixeaza adaugand usturoiul si cateva picaturi de zeama de lamaie si ulei de masline.Se serveste ca garnitura la diferite fripturi sau paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

darzos 1

23.09.2010, 16:05

De fapt icrele de fasole se fac din fasole BOAMBE - acelea cu boabe foarte mari de culoare alba.
Daca ne gandim un pic toate fasolele sunt "boabe"; cele uscate bineinteles. Fasolele din soiul BOAMBE sunt insa cele mai gustoase si cele mai potrivite pentru preparat fasole batuta sau asa zisele icre de fasole.

elena1988 1

04.03.2011, 09:30

eu stiu ca in icrele de fasole, se pune mustar, lamaie si la sfarsit o ceapa tocata marunt acuma fiecare face cum vrea

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 16:16

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bruschette cu carnati