Impletita cu spanac

de farfuriavesela in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2014 | 3612 vizualizari

 

Va invit sa faceti acest aperitiv spectaculos cu spanac, foarte simplu de gatit, foarte gustos si cu un aspect senzational !
Copiii il adora -si mai ales -se dau in vand sa participe si ei la impletirea lui !

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 de grame de faina cernuta
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura de smantana
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • un praf de sare
  • Aluatul acestei placinte imi da deja idei pentru o multime de alte umpluturi, este un aluat atat de pufos, atat de gustos, merita sa incercati si voi!!
  • Pentru umplutura
  • 100 de grame de spanac decongelat si bine scurs
  • 2 cepe tocate foarte fin
  • 1 bol mic de cascaval ras
  • 1 lingura de smantana
  • 3-4 felii de sunca de pui tocata marunt
  • sare
  • piper dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletita cu spanac:

Aluatul se prepara astfel
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut si se adauga peste toata cantitatea de faina, apoi se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecandu-se bine pentru a se incorpora. Rezulta o coca pufoasa care se lasa la dospit pentru 30 min.

Umplutura
se prepara amestecandu-se spanacul cu ceapa, cascavalul, smantana si sunca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind foi rotunde, cu diametrul cat baza tavii de tort.
Se aseaza prima foaie pe tavita noastra rotunda, unsa cu unt, se aseaza apoi umplutura de spanac, si urmatoarea foaie.
Acum se aseaza un pahar, cu gura in jos, in centrul tavii noastre, si se cresteaza aluatul ca in imaginile alaturate.
Se rasucesc fasiile de aluat de trei ori.
Se unge cu galbenus de ou si se presara susan.
Se introduce la cuptor incins la 180 grade, pana cand se coace si se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletita cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Corinuta 1

28.03.2014, 19:49

Foarte faina!

anca_rm 1

31.03.2014, 15:25

Raluca57 1

08.10.2014, 08:44

Mi s-a părut senzationala de cum am citit, dar nu am reușit sa o fac pana ieri. Cred ca este prea mult "lichid" in aluat, nu a rezultat o cocă pufoasa, ci o mare băltoacă. Un cub de drojdie e cam mult pt 300 g faina. Spanacul a fost prea puțin. Pana la urma am dres-o, dar daca eram incepatoare, dupa dezastrul asta nu mai intram in bucătărie. Ma surprinde ca nu a mai încercat nimeni, la cum arata in poze e greu sa reziști.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mazăre galbenă bătută