Împletitură cu ciocolată și alune de pădure la Crock Pot

de Rita Ilies in Dulciuri, 8 Sep 2015 | 971 vizualizari

 

V-am anunțat zilele trecute pe Facebook că o nouă jucărioară genială a poposit în bucătăria mea. Are un design modern, are un vas ceramic generos și consumă extrem de puțin. Unde mai pui că după fiecare program de gătit trece automat la modul ”păstrare la cald”.
E simplu: pui totul în vasul ceramic, setezi programul ”Low” sau ”High” și poți să te ocupi de alte treburi importante de peste zi. Când te-ntorci, ai mâncare proaspătă, caldă și numai bună de savurat împreună cu cei dragi. Vasul are o capacitate de 4,7 litri, ceea ce-nseamnă că poți servi 4,5, chiar 6 porții din preparatul gătit.
Nu ți-am spus?! Se numește Crock Pot slow cooker și face MINUNI!
În ceea ce privește rețetele, ai deja câteva aici, iar eu împreună cu alți câțiva bloggeri minunați am testat pentru tine și alte rețete inedite care să te inspire. Poți încerca și tu!
Acum să-ți povestesc despre prima rețetă. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 g făină tip 000
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 70 ml unt topit
  • 120 ml lapte cald
  • două ouă
  • 50 g zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • 50 g mac
  • Ingrediente pentru crema de ciocolată:
  • 200 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao ( peste 50 % )
  • 30 g smântână dulce
  • o lingură cu extract de vanilie
  • 150 g alune de pădure
  • 100 g migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Împletitură cu ciocolată și alune de pădure la Crock Pot:

Am amestecat untul topit, laptele și drojdia. Într-un castron încăpător am cernut făina peste care am adăugat amestecul de lapte și restul ingredientelor.


Am frământat un aluat dens și ușor lipicios. L-am lăsat la dospit aproximativ 30 de minute iar între timp m-am ocupat de crema de ciocolată, alunele de pădure și de migdale.


Am prăjit ușor sâmburii apoi, când s-au răcit, i-am măcinat cu ajutorul râșniței.


Pentru umplutură am topit ciocolata împreună cu smântâna dulce și cu extractul de vanilie direct la sursa de căldura amestecând continuu cu o spatulă din silicon. Totuși, pentru a nu risca să ardeți ciocolata, vă recomand s-o topiți pe bain marie.


Când aluatul a dospit am întins o foaie păstrând circa 6-7 mm grosime. Am distribuit uniform crema de ciocolată, apoi am presărat sâmburii măcinați.


Am rulat cât mai strâns iar apoi am tăiat pe verticală.


Am împletit cele două jumătăți, iar apoi le-am rulat pe masa de lucru.


Am mutat ușor împletitura pe o foaie de copt și am așezat-o cu grijă în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot Digital slow cooker 4,7 L.


Am setat aparatul Crock Pot pe programul ”slow” și am copt așa pentru o oră și jumătate, apoi am setat ”high” pentru încă o oră.


Am obținut un aluat dens și ciocolătos la interior și ușor crocant la exterior.


A trecut repede. Foarte repede chiar! Deci, musai să repet isprava pentru că nu ne-am săturat. :)


S-aveți poftă!

 

TIPS-URI

1

Așezați prosoape de hârtie sub capac atunci când coaceți ceva. Acestea vor absorbi condensul lăsând preparatele să se rumenească mai bine atunci când este cazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Împletitură cu ciocolată și alune de pădure la Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Rita Ilies 1

10.09.2015, 00:20

Panacris 1

17.09.2015, 18:57

Rita Ilies 1

18.09.2015, 12:18

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita" cu ciocolata