Ineluse cu ciocolata

de katty in Dulciuri, 27 Ian 2017 | 3997 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 pachet drojdie uscata
  • 80 ml ulei+ptr prajit
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ulei ptr prajit
  • glazura de ciocolata(200 ml lapte,3 linguri cacao,100 gr unt, 100 gr zahar)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ineluse cu ciocolata:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia. Facem o adancitura la mijloc, in care punem zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, uleiul si sarea. Adaugam cate putin lapte caldut si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca la cald. Dupa ce a crescut, intindem aluatul pe un blat de lemn si il taiem cu ajutorul a doua pahare, unul mai mare si unul mic. Lasam gogosile sa mai creasca 10 minute, apoi le prajim pe rand in uleiul incins. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta. Pentru glazura, fierbem ingredientele cateva minute pe foc. Inmuiem gogosile pe o parte, in glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ineluse cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Brad de Craciun"